SNG Maribor, LG Maribor, Festival BS

POZOR
Drama SNG Maribor članom Mariborske knjižnice ob predložitvi članske izkaznice nudi nakup dveh vstopnic za ceno ene za predstavo Proslava, ki bo na sporedu v sredo 14. in četrtek, 15. decembra 2022 ob 20. uri na Malem odru SNG. Vabljeni!
V okviru evropskega projekta Pristanišče sanjačev/Port of Dreamers je Ivor Martinić, uveljavljen hrvaški dramaturg in dramatik, napisal dramo Proslava, ki tako v formi kot v vsebini izpostavlja dualnost – na eni strani gre v prvem delu za pogled v zakulisno pripravo pomembnega evropskega projekta, proslave, kjer se bodo kot vešči igralci pod sojem reflektorjev izkazali sodelujoči egocentrični in narcisoidni politiki ter prireditev znova izkoristili za nabiranje političnih točk, samopromocijo, na drugi strani pa je Martinić kot protiutež postavil resnično izpoved, povzeto iz intervjuja, ki ga je Mojca Marič opravila z iranskim beguncem Navidom Fadaeejem Nazerjem. Nasproti političnemu performansu tako stoji dokumentaristična zgodba, človek pred množico gledalcev, oglodan do svojega eksistencialnega bistva.
Več o predstavi...

 
Kaj vam prinaša sodelovanje med Mariborsko knjižnico, Slovenskim narodnim gledališčem (SNG) MariborFestivalom Borštnikovo srečanje (FBS) in Lutkovnim gledališčem Maribor (LGM) ?

Dobitniki ste vi, naši uporabniki. Z našo člansko izkaznico ste deležni ugodnosti v obeh "teatrih".

 • SNG Maribor vsem članom Mariborske knjižnice pri nakupu vstopnic za katero koli predstavo na programu Drame SNG Maribor priznava 10% popust ob predložitvi članske izkaznice
 • Slovensko narodno gledališča Maribor mesečno izbere eno predstavo s sporeda Drame. V prostorih posameznih knjižnic in čitalnic Mariborske knjižnice in na spletni strani objavimo vsak mesec informacije o izbrani predstavi, za katero s predložitvijo članske izkaznice Mariborske knjižnice za ceno ene vstopnice prejmete dve. V tem primeru se 10% popust še dodatno ne obračunava.
 • Nakup vstopnic je mogoč ob predložitvi članske izkaznice pri gledališki blagajni SNG Maribor.
 • Za potrebe boljšega informiranja o programih Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor in Mariborske knjižnice obe ustanovi izmenjevata informativni material, ga distribuirata po svoji mreži ter se povezujeta tudi na spletu.
 • Festival Borštnikovo srečanje (FBS). Člani Mariborske knjižnice prejmejo ob predložitvi članske izkaznice 10% popust pri nakupu vstopnice za katerokoli predstavo.
 • Festival vsem članom knjižnice ponuja posebne akcijske cene pri nakupu vstopnic za izbrane predstave Festivala, glede na zasedenost dvoran. Akcijska cena se določi naknadno (predvidoma 5 dni pred izbrano predstavo) in velja ob predložitvi članske izkaznice Mariborske knjižnice.
 • Gledališče o vseh predstavah Festivala Borštnikovo srečanje obvešča knjižnico, knjižnica pa v prostorih svojih knjižnic obvešča člane o ugodnosti nakupa festivalskih vstopnic. Obe ustanovi izmenjevata informativne materiale, jih distribuirata po mreži in se povezujeta prek spleta.
 • Knjižnica v času Festivala po svojih enotah razstavi plakate, knjižna kazala, programske knjižice FBS in v Knjižnici Rotovž pripravi knjižni kotiček s publikacijami Sodobna evropska drama in publikacijami, ki se predstavljajo v okviru programskega sklopa Knjige na FBS.
 • Lutkovno gledališče Maribor vsem članom Mariborske knjižnice pri nakupu vstopnic za katerokoli predstavo za odrasle priznava 50% popust ob predložitvi članske izkaznice.
 • V prostorih posameznih knjižnic in čitalnic Mariborske knjižnice in na spletni strani objavimo informacije o predstavi za odrasle.
 • Za potrebe boljšega informiranja o programih oLutkovnega gledališča Maribor in Mariborske knjižnice obe ustanovi izmenjevata informativni material, ga distribuirata po svoji mreži ter se povezujeta tudi na spletu.
 • Dogovor o sodelovanju med Mariborsko knjižnico in Slovenskim narodnim gledališčem (SNG) Maribor smo podpisali na Ta veseli dan kulture, 3. decembra 2015.
 • Dogovor o sodelovanju med Mariborsko knjižnico in Lutkovnim gledališčem Maribor (LGM) smo podpisali 10. junija 2017.
 • Dogovor o sodelovanju med Mariborsko knjižnico in Slovenskim narodnim gledališčem (SNG) Maribor - Festivalom Borštnikovo srečanje (FBS) smo podpisali 6. julija 2017.