Zvočne knjige

1. Izposoja avdio knjig preko mobilne aplikacije Audibook.

  • Članom Mariborske knjižnice nudimo izposojo avdio knjig v slovenskem jeziku z uporabo pametnih telefonov.
  • Če še niste član Mariborske knjižnice, se lahko vpišete prek spleta.
  • Izposoja avdio knjig se izvaja v mobilni aplikaciji Audibook, aplikacija je dostopna v trgovini Play (za vse Android telefone) ali v aplikaciji App Store (za Apple telefone). Več informacij: audibook
  • Postopek izposoje avdio knjig je enostaven, pogoja za izposojo pa sta urejeno članstvo v naši knjižnici in naložena aplikacija Audibook na vašem mobilnem telefonu. 
  • Navodila za naložitev mobilne aplikacije in knjižnično izposojo avdio knjig so na povezavi: 
    https://www.youtube.com/watch?v=qR_EEVK14Ps&feature=youtu.be

2. Zbirka zvočnih knjig v knjižnici
V enotah Mariborske knjižnice pa vam je na voljo tudi posebna zbirka zvočnih knjig oz. zvočnih posnetkov govornih del na različnih nosilcih zvoka. Izbirate lahko med zvočnimi knjigami za otroke in odrasle, med romani, poezijo, potopisi, novelami, biografijami, pravljicami, mladinskimi deli. Namenjene so sprostitvi, razvedrilu, prostemu času, obveznemu šolskemu branju, učenju jezikov... Vsebina zvočne knjige je lahko delno prirejena, skrajšana ali interpretirana v celoti. Besedilo po navadi berejo igralci.

"Klik" na ponudbo avdio knjig, ki so na voljo prek MOBILNE aplikacije Audibook v Mariborski knjižnici. 

"Klik" na Zvočne knjige vas popelje do elektronskega kataloga Cobiss/Opac, kjer vam je na voljo seznam zvočnih knjig, ki so na voljo v enotah Mariborske knjižnice.