Zorman, Jože: Vihre mladih: V iskanju lastne poti: mladinski kriminalni roman

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Knjižni prvenec Jožeta Zormana se dogaja na Koroškem. V ospredju so mladi fantje, šestnajstletniki, ki obiskujejo ravensko gimnazijo ali druge srednje šole.

Ko se Janko in Peter dogovorita za stavo, drsanje v drsalkah po zamrznjenem klancu, še ne vesta, da se bo stava prestavila na višji nivo. Stavo sicer dobi Janko, čemur Peter seveda oporeka, ko pa se bliža neizogiben spopad med fanti, v zadevo poseže Bruno, ki je priljubljeni ravenski hokejist in vsestranski športnik. Bruno v fantih vidi potencialne hokejiste in jim zato predlaga pravo športno stavo in sicer hokejsko tekmo.

Vodja ene ekipe je Janko, nasprotne pa Peter. Vsak od njiju poskrbi za dodatne fante in treningi se začnejo. Poleg treningov pa seveda fantje počnejo še druge stvari. Petrova ekipa se začne pečati s prodajo drog in izsiljevanjem, hkrati pa se povežejo tudi s tatinsko tolpo, ki organizira pravi rop. Janko in njegovi prijatelji se postavijo na stran žrtev in jim po svojih močeh pomagajo.

Ko se približuje dan ropa, se tudi fantje pripravljajo na akcijo, s katero bi rop preprečili. Sledi kup zapletov in nepričakovanih dogodkov. V ospredju romana je prijateljstvo, pogum in pomen dobrega. Vzniknejo tudi prve simpatije, seveda pa ne smemo pozabiti in izpostaviti športa in športnega duha.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.