Black, Holly: Zlobni kralj

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V drugem delu trilogije Ljudstvo zraka okrutni princ Cardan postane zlobni kralj. Toda kralj je postal zaradi Jude in ona je tista, ki resnično vlada, pa čeprav v senci. Vilinski svet zapletov in prevar se še bolj poglablja. Vsi bi radi vplivali na novega kralja, v sosednjih kraljestvih pa vneto iščejo njegovo bodočo kraljico.

Podmorski svet s kraljico Orlagh pripravlja napad na Vilinsko grudo, ko jim uspe ugrabiti kraljevo senešalko Jude, prav na poroki njene dvojčice Taryn, se zgodba seveda zaplete. Prav z ujetnico izsiljujejo kralja, obenem pa se razkrivajo prave barve vilincev. Prevare in zavajanja neizbežno vplivajo na razplet zgodbe.

Jude rešijo in kralj jo uspe prepričati, da ga odreši leto in dan dolge prisege. Kako mu to uspe? Tako, da jo prepriča v poroko in ji obljubi mesto vilinske kraljice. Seveda pa kralj izkoristi svojo moč in se svoje soproge znebi tako, da jo izžene v človeški svet.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.