Makarovič, Svetlana: Živalska olimpijada

Leto izida: 2004Področje: Leposlovje do 9. leta - CCiljna skupina: otroci
#športajmoinberimo: nacionalni medresorski program za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami
 
Kaj brati, da diši po športu?

Nekega dne so se živali odločile, da bodo nastopile na olimpijadi. Razmislile so, v katerih športnih disciplinah bodo tekmovale, nato pa so začele z rednimi treningi. Ko so prispele na kraj dogodka, se zaljubljeni robot zmoti in zameša discipline tekmovalcev. Zdi se že, da je vse izgubljeno. Na srečo pa pravi čas ugotovijo napako in živali zasluženo zmagajo v vseh prijavljenih disciplinah. Pravljica Svetlane Makarovič prikazuje raznovrstnost športa, vendar opozarja tudi na pomanjkanje človeške empatije in svari pred pretirano tekmovalnostjo.

Ilustrator je Goran Vahen. 

Pripravile: dr. Andreja Erdlen, Center za spodbujanje bralne pismenosti, Mariborska knjižnica v sodelovanju z Nives Markun Puhan in Polono Klopčič, Zavod RS za šolstvo.

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.