Zima zima bela : tri božične romance

Leto izida: 2017Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Čudovita knjiga, primerna za zimske dni, še posebej pa za božični čas. Trije avtorji - dve avtorici in en avtor - so združili moči in izdali knjigo pod istim naslovom. Združene so tri romantične božične zgodbe, ki nas pritegnejo v prijetno branje. Vsak od avtorjev napiše svojo zgodbo, ki se v izboru oseb in lokacije nekako povezuje z drugima dvema. Kako se povezujejo boste najlažje odkrili sami, če boste knjigo prebrali. Vseeno pa je prav, da vas popeljem v vsako od zgodb in vam namignem o čem govori.

Maureen Johnson, Naslednja postaja: jaz + ti

Zgodba se začne na božični dan, ko se nam predstavi prva junakinja knjige Jubilee. Pove nam vse o svojem posebnem imenu in o svoji družini, spoznamo tudi njenega fanta, s katerim namerava preživeti božični večer pri njem in njegovi družini doma. Seveda se zgodba zaplete in prepreči vse načrte. Jubilee mora še istega dne na vlak in k svojima starima staršema, razlog je dejstvo, da sta starša pristala v zaporu. Zadevo zaplete še napoved najhujše snežne nevihte v zadnjih petdesetih letih. In potovanje z vlakom lahko prinese nepričakovane zaplete, še posebej,  ko vlak obtiči zaradi snega.

John Green, Fantastični božični čudež

Tobin se istega božičnega večera znajde doma brez staršev, le da ni sam, saj mu družbo delata prijatelj in prijateljica. Za pester večer pa poskrbi klic, ki mu sporoča, da so v bližnjem bistroju obtičale navijačice z vlaka, ki si želijo igrati igro Twister. Vožnja v nemogočih razmerah snežne nevihte marsikaj zaplete in tudi marsikaj razjasni.

Lauren Myracle, Zavetnica prašičkov

Junakinja tretje zgodbe je Addie, ki pričaka božični dan v solzah in razočaranju. Sicer sta zanjo tu prijateljici, ki ji namenjata svoj čas in jo tolažita, hkrati pa ji poskusita povedati, da je za marsikaj kriva sama s svojim obnašanjem. Razočarana zaradi razpadle zveze in polna ljubezenskih bolečin začne razmišljati o svojih dejanjih in dejstvu, da sebe vedno postavi v prvi plan. Ko želi za darilo prijateljici priskrbeti hišnega ljubljenčka, majhnega prašička, se zgodba dodatno zaplete.

Srečni konci božičnih romanc, nam narišejo nasmeh na obraz in poglobijo božično vzdušje. Prav to, da se stvari na koncu srečno izidejo, doda čar pričujoči knjigi. Vse je lahko dobro, če se za to tudi sami dovolj potrudimo. Prijetno zimsko branje vam želim!

Ana Dolinšek

 

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.