Zaključek Meseca Mariborske knjižnice in Odprti horizonti: Pogovor s Karmino Šilec

5

junij

2014

Datum: Četrtek, 5. junija, med 10. in 21. uro

Lokacija: Rotovški trg

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: otroci, mladi, odrasli, ranljive skupine

POD ARKADAMI MODROSTI, NA POZABLJENEM TRGU


 

 

Naši sponzorji in donatorji

Kaj se je dogajalo:

  • 10.00 ČAROBNA HIŠA – pogovor in ustvarjalnica s pisateljico, ilustratorko in arhitektko Manico Klenovšek Musil. Pravljično in barvito smo proslavili praznik Mariborske knjižnice, h kateremu smo povabili soustvarjalko Pionirske knjižnice Rotovž. Z njo smo se pogovarjali o pisanju, ilustriranju, ustvarjanju, njenih knjigah in še o marsičem. Klepetu je sledila likovna ustvarjalnica, ki jo je vodila naša gostja. Prireditev je usmerjala Andreja Erdlen.
  • 10.00 - 18.00 BIBLIOBUS V SREDIŠČU – knjige in ustvarjalnice na Glavnem trgu.
  • 17.00 HIŠICE IZ PRAVLJIC. Pripovedovalsko doživetje, ki so ga v zavetju hiš Rotovškega trga pričarali Andreja Erdlen, Zdenka Gajser in Robert Kereži.
  • 19.00 ODPRTI HORIZONTI: POGOVOR S KARMINO ŠILEC. Pestro mesečno dogajanje smo zaključili z eno najprepoznavnejših in uglednih Mariborčank, ki jo odlikujeta drznost in svežina umetniškega izraza. Gostili smo Karmino Šilec, dirigentko, zborovodkinjo in umetniško vodjo Carmine Slovenice, vokalnega gledališča Choregie in več drugih ansamblov. S prejemnico Prešernove listine (2001), mednarodne nagrade Robert Edler (2004) in nagrade Mednarodnega gledališkega inštituta (2008) se je pogovarjala Melita Forstnerič Hajnšek.
  • 20.30 CARMINA SLOVENICA – koncert. Nastopil je vrhunski ansambel, ki je mednarodni prostor zaznamoval s širjenjem polja glasbenogledališke umetnosti. Na glasbeni sceni odpira nove prostore izraza ter intenzivira doživljanje in komunikacijo. Zasedba, ki letos praznuje 50. obletnico ustanovitve, je na Rotovškem trgu in pod arkadami nastopila s sodobnim programom. Bili smo priča čudovitemu avdiovizualnemu doživetju.
  • Na zaključni slovesnosti ob praznovanju 65-letnice Mariborske knjižnice so bili z nami tudi člani Društva študentov invalidov Slovenije, enota Maribor. Ob tej priložnosti so si ogledali tudi knjigoveznico.
  • V sklopu predstavitev v Mesecu Mariborske knjižnice so se seznanili s knjigoveznico in z vezavo knjig tudi člani Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor. Nekaterim je knjigoveško delo poznano in tako smo v prijetnem druženju izmenjali izkušnje.

Rotovški trg

Rotovški trg, Maribor

Opis lokacije...