Zaključek Hokejske bralne postave za sezono 2019/2020

29

junij

2020

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: otroci, mladi, odrasli

Zaključek Hokejske bralne postave za sezono 2019/2020

»Branje igre je v osnovi predvidevanje. Predvidevanje tega, kam bo šel pak, kam bo šel nasprotnik, kam bo šel tvoj soigralec, kje bo prostor za zadrsat vanj ali prostor za odkrit. Je tehtanje odločitev. Igralec v trenutku oceni rizik/profit in se potem odloči. Igralci, ki dobro berejo igro, se pravilno odločajo večkrat kot tisti, ki slabo berejo igro.« Luka Jurić, trener HDK Maribor

In kaj je drugega branje knjig kot predvidevanje, tehtanje in sprejemanje odločitev?

V sodelovanje s Hokejskim drsalnim klubom (HDK) Maribor smo zaključili še eno sezono Hokejske bralne postave. Mlade hokejistke in hokejiste smo v poletje pospremili s knjigo mariborske mladinske pisateljice Janje Vidmar, starše športnikov pa za počitnice opremili z bralno zgibanko Bralne značke za odrasle.  Mladinski roman z naslovom Elvis Škorc, genijalni štor je za petintrideset mladih športnikov podarila Javna agencija za knjigo v sklopu projekta Rastem s knjigo. Knjigo za trenerja je podarila Mariborska knjižnica.

Kaj bomo brali naslednjo sezono, je še skrivnost. Vemo pa, da bomo na poti na prvo tekmo v sezoni 2020/2021 debatirali o Elvisovih odločitvah in predvidevanjih.