Wersba, Barbara: Walter : zgodba o podgani

Leto izida: 2012Področje: Leposlovje od 10. do 12. leta - PCiljna skupina: otroci, mladi

Walter je stara podgana in v neki knjigi o naravi je pisalo, da je norveška ali navadna podgana. Toda Walter je o sebi raje razmišljal kot o norveški podgani, saj je dobro vedel, da ni prav nič navaden. Od kar je pomnil zase, je namreč znal brati. Bil je strasten bralec, ki je prebral vse, kar mu je prišlo pod tačke. Zdaj, na stara leta, je svoj dom našel v hiši ostarele in osamljene pisateljice, gospe Pomeroy. Walter je vedel, da piše knjige za otroke, vendar pa ob svojih nočnih prebiranjih, še ni naletel na njena dela. Gospo Pomeroy je zelo spoštoval in ker je iz lastnih izkušenj vedel, kako nekateri ljudje odreagirajo ob pogledu na podgano, je skrbno pazil, da svoje prisotnosti v njenem domu ni z ničemer izdal. Tako je vsaj mislil. Neke noči pa je naletel na njena dela in zgrožen ugotovil, da je napisala že celo serijo knjig o detektivskem mišku. S tem se nikakor ni mogel sprijazniti, saj so vendar podgane v primerjavi z mišmi, veliko lepše, inteligentnejše, večje, skratka sijajnejše. Odloči se, da bo gospe Pomeroy napisal pismo in s tem tvegal udobje svojega doma. Toda na njegovo veliko presenečenje in obenem veselje mu pisateljica v pismu razodene, da za njegov obstoj ve že od vsega začetka. Začneta si dopisovati in spoznavati drug drugega. Življenje v hiši gospe Pomeroy pa ni nič več osamljeno, ne za staro podgano in ne za ostarelo pisateljico.

Lea Hedl

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.