Leight, Bardugo: Vranja šesterica. Knj. 2, Pokvarjeno kraljestvo

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Ob koncu prve knjige naši junaki uspešno rešijo Kuweia, ampak predaja ne gre po načrtih. Vranja šesterica ostane brez denarne nagrade, obenem pa brez Pošasti, Inej, ki jo ugrabi Van Eck, uspešno pa le obvarujejo Kuweja. Tako se druga knjiga začne z načrti kako rešiti Inej. Vodja Kaz si ne more odpustiti, da je za Inejino ugrabitev kriv sam. Nina se spopada z odvisnostjo od parema. Matthias se bori med zaljubljenostjo v Nino in privzgojenim sovraštvom do griš, katerim pripada Nina. Jasper in Wylan se ubadata vsak s svojo družinsko zgodbo in naklonjenostjo, ki raste med njima.

Inej trpi v ječi in koleba v dvomu ali jo bo Kaz rešil. Kaz pa mora igrati še bolj pokvarjeno in umazano igro. Ves čas mora biti vsaj korak pred nasprotniki, kar pa mu ne uspeva po načrtih, saj mora veš čas prilagajati in spreminjati pravila igre. Van Eck si je na svojo stran pridobil tudi stadske stražarje in celo mesto ter s tem naše junake prisilil k skrivanju in še večji previdnosti pri premikanju po Sodu.

Zapleteno reševanje in rešitev Inej ter smeli načrt s prodajo Kuwejeve pogodbe zgodbo dobro zapletajo. Seveda na koncu, ko si res želimo, da naša pokvarjena druščina vendarle doseže svoje in premaga podle nasprotnike, ne gre brez izgub tudi na njihovi strani. Smrt prijatelja vse pretrese in vsi morajo sprejeti odločitev kaj bodo počeli v prihodnje. Čeprav je Kaz z denarjem, ki ga končno dobijo, poskušal vsem uresničiti sanje, se te spreminjajo in s tem nam odpirajo pot v nadaljevanje, za katerega upam, da sledi.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.