Dabos, Christelle: Zrcalka. Knj. 4, Vihar odmevov

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Ofelija in Thorn sta še vedno v Babilonu in odločena sta, da na vsak način odkrijeta kdo sta Evlalija Bog in Drugi. Oboki namreč vedno bolj propadajo in svet se vse bolj sesuva. Vse se je namreč začelo prav na Babilonu, novi svet, družinski duhovi in tudi zgodba Evlalije in Drugega, zato sta Ofelija in Thorn  prepričana, da bosta odkrila povezavo in ustavila propad sveta.

Odpravita se v Observatorij odklonov, Thor kot predstavnik Luxa, Ofelija pa kot pacientka. Kljub vsem željam, pa Ofeliji nič ne gre po načrtih. V Observatoriju se počuti izkoriščena, pot do roga izobilja pa se ji vedno bolj izmika. Tudi izguba darov ji ne pomaga, kar naenkrat njene roke ne zmorejo več brati. Se bo morala odpovedati še kakšnemu daru, da bo lahko odkrila kar želi?

Zelo jo zmede tudi dejstvo, da obstajajo ljudje, za katere javnost misli, da so mrtvi, pa niso. In kdo je neznanec iz megle, ki se vedno pokaže ob najbolj nenavadnih trenutkih in jo reši oziroma usmeri.

Vedno bolj so pomembni odmevi in okoli njih se vse vrti. Je prav Drugi ustvaril vihar odmevov? Napeto branje, polno zasukov in zapletov, ki vas pripelje do konca Zrcalkine zgodbe.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.