Wolff, Julien: Več kot igra

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi, odrasli
#športajmoinberimo: nacionalni medresorski program za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami
 
Kaj brati, da diši po športu?

Zgodba govori o fantu, po imenu Luka, ki ima bolj kot vse na svetu rad košarko. Rad jo igra, še bolj pa si želi biti tako uspešen, da bi ga trener uvrstil v šolsko ekipo. Trener opazi  njegovo prizadevnost in dobro tehniko in mu  priporoča dodatni trening moči v fitnesu. Vendar vadba v fitnesu ne prinese spremembe dovolj hitro, ko bi si  želel neučakani Luka. Od prekupčevalca pridobi tabletke za hitrejše pridobivanje mišične mase in boljšo vzdržljivost, ki vsebujejo nedovoljene snovi. Poleg želenih, se pojavi še cela vrsta neželenih stranskih učinkov: postane razdražljiv, agresiven, pojavijo se tudi resne zdravstvene težave.  K sreči se zgodba srečno konča, bralce pa nagovori in povabi k razpravi o športnem obnašanju, o vplivu in učinkih nedovoljenih poživil, o tem, kaj pomeni imeti pravega prijatelja, pa tudi o medvrstniškem nasilju in izključevanju.

Pripravile: dr. Andreja Erdlen, Center za spodbujanje bralne pismenosti, Mariborska knjižnica v sodelovanju z Nives Markun Puhan in Polono Klopčič, Zavod RS za šolstvo.

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.