Utrinki iz slovenskih knjižnic. V Mariborski knjižnici širimo (zgolj) bralni virus

1

junij

2020

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: otroci, mladi, odrasli, starejši

Dogajali so se Slovenski dnevi knjige 27. - 31. 5. 2020

Virtualno vsak dan med 27. in 31. majem (na spletni strani www.dneviknjige.si) ter v živo na Sejmu na zraku, med 29. in 31. majem (na vrtu Društva pisateljev v Ljubljani), med 10. in 20. uro.

Na festivalu Slovenski dnevi knjige 2020 se nekaj večjih slovenskih knjižnic predstavlja s krajšimi posnetki, v katerih predstavljajo svoje knjižnično poslanstvo, se dotaknejo trenutnega spremenjenega režima okrog izposoje knjig, spregovorijo o pomenu ohranjanja bralne kulture ter v branje priporočajo nekaj slovenskih knjig iz svojega nabora gradiva.

Avtor posnetka z naslovom V Mariborski knjižnici širimo (zgolj) bralni virus je Robert Kereži.

Mariborska knjižnica je splošna, javna knjižnica, ki jo sestavlja 19 knjižničnih enot in potujoča knjižnica z bibliobusom. Je osrednja območna knjižnica in opravlja posebne naloge za splošne knjižnice na svojem območju. Poslanstvo Mariborske knjižnice je:
podbujanje vseživljenjskega učenja, raziskovanja in lastne ustvarjalnosti, ponujanje druženja in aktivnega preživljanja prostega časa, svetovanje in pomoč pri iskanju dostopa do znanja, širjenje številnih doživetij na srečanjih z ustvarjalci, predavanjih, ustvarjalnih delavnicah, krožkih in odpiranje novih idej ter pobud za oblikovanje polnejšega življenja v družbi.