TRIJE PLAKATI PRED MESTOM / THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI (drama)

Leto izida: 2017Področje: KoprodukcijeCiljna skupina: odrasli

DVD, BD  (ca 115 min)

Režija: Martin McDonagh

Založba: Menart Records

Jezik: angleški, podnapisi v slovenskem jeziku

Napovednik:
https://www.imdb.com/title/tt5027774/videoplayer/vi3585980441?ref_=tt_ov_vi

Več mesecev je že minilo, odkar so Mildred Hayes umorili hčerko, policija pa še vedno ni našla morilca. Razjarjena in prizadeta mati se zato odloči za drzno potezo. Najame tri reklamne panoje, ki stojijo pred vstopom v domače mestece, nanje pa da napisati ogorčeno sporočilo, namenjeno šefu policije Williamu Willoughbyju. Plakati nemudoma sprožijo kontroverzo. Ko se v primer vmeša policist Dixon, nezrel mamin sinko in nestrpen nasilnež, se bitka med Mildred in možmi postave v mestecu Ebbing še zaostri. Irski režiser Martin McDonagh (Morilca na kolektivca) s kot oglje črno tragikomedijo in veličastno Frances McDormand v glavni vlogi zaorje v drobovje »small-town« Amerike. Najboljši scenarij v Benetkah, nagrade zlati globus za najboljši film, glavno žensko vlogo, scenarij in stranskega igralca ter nagradi oskar za glavno žensko vlogo ter moško stransko vlogo. (Vir: Kinodvor)

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.