Townsend, Jessica: Učno leto Morrigan Vran

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 10. do 12. leta - PCiljna skupina: otroci, mladi

Prekletstvu Morrigan Vran sledi drugi del z naslovom Učno leto Morrigan Vran, druga vznemirljiva pustolovščina v čarobnem Nikdarju, kjer pisateljica Jessica Townsend nadaljuje napeto zgodbo glavne junakinje. Morrigan ima končno občutek, da nekam sodi in da je končno našla svoje mesto, postala je del Enote 919 in začne se leto šolanja. Žal pa Morrigan kmalu ugotovi, da tudi med člani svoje Enote, tako kot pri drugih še vedno ni sprejeta. Biti čudežnik namreč ni lahko, saj naj bi bili vsi čudežniki do tedaj hudobni in nevarni, poleg tega pa se pričakuje, da njen dar ostane skrivnost. Tudi šolanje ni takšno, kot si ga je predstavljala, saj lahko obiskuje le en predmet. Ko pričnejo izginjati različne pomembne osebe, se v iskanje vključi tudi Morrigan, v mestu odkrije Pošastno tržnico in prvič uporabi svoj dar.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.