Townsend, Jessica: Lov na Morrigan Vran

Leto izida: 2001Področje: Leposlovje od 10. do 12. leta - PCiljna skupina: otroci, mladi

Tretji del zbirke o Morrigan Vran, z naslovom Lov na Morrigan Vran, nadaljuje dogodivščine glavne junakinje Morrigan. Prvo leto šolanja je minilo in Morrigan lahko končno reče, da ima prave prijatelje. V še večje veselje pa ji je dejstvo, da se z novim semestrom zanjo začne pouk iz spoznavanja čuda.  Po dolgem času, vse od pomora čudežnikov in izgona Viharja, se v tem daru ni nihče poučeval. Morrigan spozna, da obstaja še tretja šola, v kateri bo edina učenka. Ta se nahaja v nadstropju minus devet in ji omogoča vpogled v vse učne ure iz preteklosti.

V čarobnem Nikdarju pa začne razsajati virus »praznorice« med populacijo čudovali. Samo Morrigan pa opazi nenavadno zeleno svetlobo, ki jo izžarevajo oči čudovali pred samim napadom. Ker zdravila za nenavadni virus zaenkrat še ni, stvari pa se zaostrujejo, Morrigan sama naredi plan, da bo rešila Nikdar. Znova se znajde v nasprotju interesov, na eni strani jo prepričuje Ezra Vihar, na drugi se dogovarja s predsednico Zimskomorske republike, hkrati pa se mora kot edini čudežnik skrivati. Zapletov ne manjka in prav Morrigan bo znova s svojimi močmi zadeve rešila.

Pričakujemo nadaljevanje, saj ob koncu Morrigan končno dobi živega učitelja, ki ji bo v pomoč pri učenju o čudu.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.