Thomas, Angie: Vse se vrača

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Rasizem predvsem do temnopoltih prebivalcev sodobne družbe v Ameriki nam je znan iz medijev. Angie Thomas pa nam problematiko predstavi skozi zgodbo Starr Carter. Starr prvič doživi grdo izkušnjo, ko ji pri desetih letih ubijejo prijateljico. Pri petnajstih se izkušnja ponovi, ko beli policist ubije njenega prijatelja Khalila. Edina priča pa je Starr.

Razpeta med dvema svetovoma, getom kjer živi in belskim okoljem, kjer obiskuje šolo ter ima tudi fanta, Starr bije osebne bitke, koliko razkriti svojim prijateljem o izkušnji, ki jo je doživela. Ko se nanjo obrnejo mediji, da bi predstavila svojo plat medalje se ne more več skrivati. Hkrati pa v njej raste jeza in želja, da bi izkričala resnico. Udeleži se protestov in začuti potrebo, da se tudi osebno izpostavi.

Seveda mora svojo plat zgodbe predstaviti tudi senatu, ki bo odločil ali je beli policist upravičeno streljal na neoboroženega fanta, ki naj bi bil preprodajalec drog. Čustvena zgodba po kateri je bil posnet tudi film.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.