Terry, Teri: Zlom

Leto izida: 2022Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Drugi del trilogije z naslovom Zlom nas popelje v nova odkritja Kylinih spominov. V šolo pride novi učitelj biologije, ki je del njenega preteklega življenja. Kdo je Nico? Vse je še bolj nerazločno in neoprijemljivo. Kyla se spominja delčkov življenja, ko ji je bilo ime Lucy, vedno bolj pa so živi tudi spomini iz obdobja kasneje, ko si je sama izbrala ime Dežna in je bila del Osvobodimo VB. Vedno bolj spoznava, da so njeno osebnost razcepili, jo razdelili na dva človeka.

Kyla se še vedno sprašuje kje je Ben in kaj se mu je zgodilo. Ko končno odkrije, da je živ jo pretrese spoznanje, da se uri za zaredarskega agenta. V njeno življenje pa vstopi nova oseba, sosed Camerun, ki preživlja vse več časa z njo. Tudi on ni to, za kar se izdaja. Vedno bolj se zgodba zapleta in vedno manj je jasno kaj je resnica.

Ko Kayli odstranijo levo in jo zdravnica naredi za neizsledljivo, se zdi, da bo lahko končno zaživela svoje življenje. Pa ga bo res lahko?

Citat iz knjige:

»Dežna. Neki drugi čas in kraj pridrvita nazaj, razločna in jasna. To ime sem si sama izbrala pred tremi leti, na svoj štirinajsti rojstni dan. Spomnim se! To je moje ime. Ne Lucy, ime, ki so mi ga ob rojstvu nadeli starši. Ne Kyla, ime, ki ga je leta pozneje izbrala ravnodušna medicinska sestra, ko je po mojem izbrisu izpolnjevala obrazec v bolnišnici. Dežna je moje ime.«   (str. 32)

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.