ŠUKAR : Baro ilo

Leto izida: 2020Področje: Etno glasbaCiljna skupina: odrasli

1 CD (47 min, 2 sek)

Založništvo: Ljubljana : RTV Slovenija, ZKP

Album je nastajal kar dobro desetletje. Strateška odločitev skupine je bila narediti izključno avtorski album. Zaradi tega in zaradi »strahospoštovanja« do romske tradicije je nastajanje albuma trajalo nekoliko dlje kot običajno. Ko smo se v enem trenutku začeli zavedati, da smo na pravi poti, je naše delo steklo v normalnem ritmu. Na album je uvrščenih 11 skladb, čeprav jih je bilo pred samim snemanjem še nekaj več. Gre za skladbe, ki so osebno izpovednega karakterja in ki so na najboljši možni način zajele sodelovanje vseh članov skupine. Večinoma so to skladbe v romskem jeziku, ki se skušajo približati romski tradiciji in sentimentu. Nekaj skladb je še v slovenščini, hrvaščini in italijanščini. (Vir: RTV SLO, ZKP).

Več: https://zkpprodaja.si21.com/sl/Etno/SUKAR_BARO_ILO/

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.