Štefanec, Davorka: Strašilka

Leto izida: 2022Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Za ljubitelje znanstvene fantastike je slovenska avtorica Davorka Štefanec izdala čudovit mladinski roman. Že okolje, v katerega ga je postavila, je čarobno, saj se dogaja v dolini reke Soče in okolici Tolmina. Zgodba je preplet fantazijskih svetov in realnega življenja mladostnikov.

Glavna junakinja Alba Salix je devetnajstletna srednješolka s posebno nalogo rešiti Oliverja. V resnici pa je Alba bitje iz drugega sveta, bodoča alma mater, vladarica. Oliver je priljubljen v svojem kraju, odličen košarkar, ki ga nerodna in čudna Alba pritegne, a ne dovolj, da bi se postavil zanjo, saj jo vsi zasmehujejo in ji nadenejo ime Strašilka. Da je drugačna pa Albe ne moti, saj se tega zaveda in pričakuje le, da bo kmalu opravila nalogo in odšla. Tudi izsiljevanja in grožnje je najprej ne ganejo, ko pa odkrije svoja čustva in se zave ljubezni, se vse spremeni.

Zanimivi zapleti, ljubezenska zgodba in še marsikaj vas bo pritegnilo k branju. Z veseljem pričakujemo nadaljevanje, drugo knjigo.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.