Univerza za tretje življenjsko obdobje - Knjižnični cikel 2022/23 - VPIS

Spoštovane in spoštovani člani Knjižničnega cikla, tisti ki nadaljujete s procesom učenja in tisti, ki se nam boste šele priključili.
Vabimo vas, da se nam pridružite na rednih mesečnih srečanjih ali v študijskih skupinah.
Za vas smo pripravili pestro ponudbo aktivnosti, prelistajte programsko knjižico in zagotovo boste našli kaj zase.
Študijsko leto 2022/23 bomo pričeli s ponedeljkom, 3. oktobra 2022 ter zaključili konec meseca maja 2023. Na programu je osem srečanj Knjižničnega cikla, ki se bodo odvijala v Sodenem stolpu na Lentu, delovanje študijskih skupin bo na različnih lokacijah po Mariboru.

PROGRAMSKA KNJIŽICA

VPIS V KNJIŽNIČNI CIKEL

  • V Knjižnični cikel se lahko vpišete v katerikoli enoti Mariborske knjižnice ali prek spleta - e-prijavnica
  • Pogoj za vpis je članstvo v Mariborski knjižnici in znaša 10 EUR. Vpišete se lahko v katerikoli enoti knjižnice ali prek spleta (https://www.mb.sik.si/spletni-vpis.html). 
  • Prispevek za Knjižnični cikel je 15,00 EUR, ki ga poravnate ob vpisu v katerikoli enoti knjižnice skupaj z izpolnjeno prijavnico ali se vpišete prek spleta in prispevek poravnate s plačilnim nalogom (primer plačilnega naloga) na pošti, banki... (povezava do Bank@Net). Prispevek plačate samo enkrat, ne glede na to, v koliko krožkov ste včlanjeni ali pa boste poslušali samo mesečna predavanja. Prispevka ne vračamo. Ob vpisu v knjižnici prinesite s seboj člansko izkaznico Mariborske knjižnice.
  • Prijaviti se morate vsi, tisti, ki ste bili člani že v preteklem letu, in tisti, ki boste obiskovali samo predavanja.
  • Vsak, ki bo plačal prispevek, bo prejemal mesečna Sporočila. Če boste na prijavnico vpisali tudi vaš elektronski naslov, vam bomo Sporočila pošiljali po elektronski pošti.
  • Prijave s plačilom bo zbirala Nataša Konec, od ponedeljka, 12. do petka 16. septembra 2022, med 10.00 in 12.00, v Čitalnici v Trgovskem centru City, ulica Vita Kraigherja 5.

POTEK DELA

Za udeležbo v študijskih skupinah je potrebno plačilo prispevka za mentorske ure, ki je odvisen od števila udeležencev v skupini. Izostanek se upošteva v primeru, ko je napovedan vnaprej in traja cel mesec. Vsak krožek izbere iz svojih vrst animatorja, katerega naloga je, da sodeluje z mentorjem, povezuje slušatelje v krožku, skrbi za oddajo mesečno izvedenih ur za lažji obračun prispevka šolnin. Mentorska ura znaša 19€. Večina programov obsega 50 ur letno, člani študijskih skupin se srečujejo tedensko po 2 šolski uri. Izjema so skupine, kjer je delo drugače zastavljeno. Srečanj študijskih krožkov ne bo od ponedeljka 31. oktobra do petka 4. novembra, 2022. Enkrat mesečno, ob torkih, organiziramo predavanja z različnih interesnih področij. 

Program Knjižničnega cikla v sezoni 2022/2023:

Informacije: Nataša Konec, vodja Knjižničnega cikla v Mariborski knjižnici, Rotovški trg 9/II, Maribor. Telefon: 02 23 52 115, e-pošta: natasa.konec@mb.sik.si