Šribar, Luna J.: Grizolda in maček

Leto izida: 2022Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Mladinski roman, ki je ravno tako zanimiv za starejše bralce, je preplet realnega in fantazijskega.

Glavna junakinja Elsa prihaja iz socialno šibkega okolja, živi sama z očetom alkoholikom in skrbi sama zase in še zanj. Njen prijatelj Roland, pa živi v elitnem predelu mesta in s staršema, ki sta tako uspešna kot finančno dobro preskrbljena. Prvi konflikt nastane zaradi druženja dveh otrok, ki sta si zelo drugačna in celo v šoli imajo pomisleke.

Drugi del zgodbe je fantazijski svet čarobnega Gozda, kjer živijo fantazijska bitja, ki jih zna Elsa čudovito naslikati na stene. V tem svetu je glavna junakinja Grizolda, ki z mačkom najprej blagodejno deluje na Gozd, sčasoma pa se njeno obnašanje spremeni, saj postaja vedno bolj kruta in samovšečna.

Kako sta svetova prepletena in kako vplivata en na drugega, pisateljica Luna J. Šribar čudovito izpiše v pričujočem romanu. Z romanom je bila tudi nominirana za nagrado modra ptica.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.