#športajmoinberimo v Kopru

17

september

2020

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: mladi

#športajmo in berimo
Evropski teden športa - 23. - 30. 9. 2020
Nacionalni mesec skupnega branja - 8. 9. - 11. 10. 2020
Dan slovenskega športa - 23. 9. 2020

Mariborska knjižnica je leta 2020 nosilka nacionalnega medresorskega programa za spodbujanje branja med mladimi športniki, ki ga Olimpijski komite Slovenije predstavlja pod imenom #športajmoinberimo

V sklopu tega programa se je 17. septembra 2020 zgodil prvi dogodek, in sicer v soorganizaciji Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper, v naslednjih dneh mu sledita še splošni knjižnici Maribor in Kranj.

Gostje na dogodku #športajmo in berimo, ki se je dogajal na lokaciji Univerze na Primorskem, Fakulteta za Humanistične Študije Koper so bili: Rajmond Debevc, Matej Znideršič in Špela Ponomarenko Janić.

Vodilo programa je povezati mlade in vrhunske športnike ob pogovoru o branju in knjigi. Mladim športnikom želimo s tem programom predstaviti, kako lahko s pomočjo znanja iz knjig in branja kot tehniko treniranja možganov napredujejo tudi kot športniki. S tem programom želimo vplivati na njihov odnos do branja ter širiti védenje, da je bralna pismenost temeljna zmožnost za pridobivanje in ustvarjanje novega znanja v njihovem osebnem in športnem življenju.

Izbor dobrih, zelo dobrih in odličnih otroških in mladinskih knjig ter izbor strokovne literature na temo športa in gibanja....