Sokolov, Cvetka: Kdo nikoli ne miruje? : uganke za malčke ; Sokolov, Cvetka: V našem vrtcu : slikopisi za malčke

Leto izida: 2012Področje: Leposlovje do 9. leta - CCiljna skupina: otroci

Preverite, ali je knjiga prosta (Cobiss) Kdo nikoli ne miruje?

Preverite, ali je knjiga prosta (Cobiss) V našem vrtcu.

Obe knjigi sta položeni v letne čase od pomladi do zime in dopolnjeni z za otroke znanimi in priljubljenimi temami vsakdanjega življenja, kot so igra, prazniki, družina, bolezen in živali. Uganke so narejene tako, da prva stran prinaša ugibanje in drobne besedne rešitve, druga pa celostransko ilustracijo z izrisanimi odgovori, ki jih je treba šele prepoznati in poiskati.
Tudi slikopisi sledijo naravnim časovnim mejnikom in zakonitostim, najpogosteje so enostranski in dodatno opremljeni s polno drugostransko ilustracijo, ki opisano dogajanje podpira in nadgradi.

Lepo in pomembno je, da prostor prve otrokove knjige v novejšem obdobju lahko spet bogatimo z izvirnimi izdajami slovenskih kartonk. Založba Mladinska knjiga je podoben korak naredila že z izdajami Mačka Murija, v katerih je Maša Kozjek Kovičevega knjižnega junaka vključila v prva znanja o številih in prepoznavanju nasprotij, založba Miš pa s knjižicama otrokovega vsakdana avtoric Ksenije Šoster Olmer in Kristine Krhin.

Maja Logar

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.