Bohinc, Rok: Smrdljivc: mladinska kriminalka

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Ravnatelj osnovne šole Križe s šolsko svetovalno delavko Lidijo pokliče pet najstnikov na zagovor. Eden od njih je namreč kriv. Na klopi v sprejemnici sedijo Izabela Rekar, nova učenka Uma, Luka Meglič z obkladkom čez oko, Vid Ramšek in Tomaž Fern.

Šolska svetovalna delavka Lidija poda poročilo, kaj se je tistega jutra dogajalo. Šolo je namreč zajel oblak smrdečega dima z vonjem po gnilih jajcih, eden od pamžev je namreč vrgel smrdljivca, torej smrdljivo bombico. Sledi zasliševanje petih učencev in sproti spoznavamo vse karakterje in ozadja zgodbe. Dobro spoznamo tudi prijazno in razumevajočo Lidijo in zaskrbljenega ravnatelja, na katerega pritiskajo župan in nezadovoljni zaposleni.

Je motiv za to dejanje res test matematike v 9. razredu ali kaj drugega? Rok Bohinc je spisal napeto detektivsko besedilo, kjer je poudarek na uporabi pogovorne slovenščine, poslovenjene angleščine, slenga in kar precej kletvic, kot že v uvodu poudari sam avtor. Seveda ne manjka ljubezenski zaplet in uspešna razrešitev primera.

Ana Dolinšek
 

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.