Silvera, Adam: Na koncu oba umreta

Leto izida: 2022Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Odlična mladinska knjiga za vse bralce, ki jih je potrebno opomniti, da šteje vsak dan. V naši prihodnosti Glasnik smrti obvesti v telefonskem klicu vse, ki bodo tistega dne umrli.

Med prejemniki klica je tudi Mateo Torrez osemnajstletnik, ki je bil obveščen, da bo v naslednjih 24 urah doživel prezgodnjo smrt. To dejstvo ni preložljivo, ima pa vseeno priložnost, da ta dan še živi. Jasno je, da življenje ni pravično, ampak kruto pa je, da ti novico predajo brez sočutja.

Enako obvestilo istega dne dobi tudi Rufus Emeterio sedemnajstletnik, ki je pred kratkim izgubil starša in sestro. Zanj ni pomemben način kako bo umrl, temveč dejstvo kaj bo počel preden se to zgodi.

Obveščeni o svoji smrti so Zapisanci in imajo zadnji dan življenja številne ugodnosti, predvsem pa čas, da se lahko poslovijo in doživijo tisto, kar si najbolj želijo. V aplikaciji Odštevalnik lahko sledijo zgodbam drugih, ki jih je doletelo enako obvestilo. Posebej pa je v ospredju aplikacija Zadnji prijatelj, preko katere se naša dva glavna junaka tudi spoznata in najdeta. Odločita se, da svoj zadnji dan preživita skupaj.

Bralce čaka vrtiljak čustev, doživetij, skrbi in vsega kar prinese zadnji dan življenja. Čeprav vemo, kako se roman konča, pa vas bodo presenetili vsi zapleti in prepleti, ki jih pisatelj zapiše.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.