Selniški bralni klub 2019

11

december

2019

Lokacija: Knjižnica Selnica ob Dravi

Tip prireditve: Bralni klub

Ciljna skupina: odrasli

V letu 2019 smo nadaljevali s Selniškim bralnim klubom, ki se enkrat mesečno dogaja v Knjižnici Selnica ob Dravi.
Poglejte, kaj smo brali leta 2016 , leta 2017, leta 2018

Pogovor o knjigah je usmerjala Urška Vute.

Sreda, 16. januarja 2019, ob 17. uri 
Schlink, Bernhard: Bralec
Schlinkovega romana ni potrebno posebej predstavljati, saj je dovolj zgovoren svojstven pogled na skupno nemško krivdo za storjene zločine med drugo svetovno vojno. Po knjižni predlogi je bil posnet uspešen film, nagrajen z oskarjem za glavno žensko vlogo, že nekaj časa pa v SNG Maribor uspešno igrajo predstavo z naslovom Ženska, ki sem ji bral. Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)
 

Sreda, 13. februarja 2019, ob 17. uri.
Woolf, Virginia: K svetilniku.

V romanu pisateljice, ki sodi med klasike angleške književnosti, je dogajanje postavljeno na škotski otok Skye, kjer počitnikuje desetčlanska družina Ramsay. Izvemo, da se odpravljajo na izlet k svetilniku, a se to nato zgodi šele čez deset let. Vmesni čas zapolni briljantna analiza družinskih odnosov, odraščanja, zakonske zveze, prijateljstva in izgube. Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)
 

Sreda, 13. marca 2019, ob 17. uri.
Kasiki, Sophie: V pekel in nazaj

Spomini avtorice, ki je srečno otroštvo preživela v Kamerunu, potem pa se je po nenadni materini smrti morala preseliti k sestri v Pariz. Huda depresija, občutja izkoreninjenosti ter obupno iskanje smisla so jo, tridesetletnico z dobro službo, skrbnim možem in ljubkim sinkom, pripeljali do katastrofalne odločitve – sprejetja islama in preselitve v od vojne razdejano Sirijo. Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)
 

Sreda, 17. aprila 2019, ob 17. uri.
Luis Sepulveda: Starec, ki je bral ljubezenske romane
Legendarni roman čilenskega pisatelja po zasedbi likov in enostavni zgradbi pa tudi po izpovedni moči spominja na Hemingwayjevo večno uspešnico Starec in morje. Pri Sepulvedi je starec glas pragozda in starih plemen, ki so se znala prilagoditi in preživeti. Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)

Sreda, 15. maja, ob 18. uri.
Modiano, Patrick: Nočna nezgoda

Kratka literarna mojstrovina francoskega nobelovca se plete okoli prometne nesreče, ki skoraj polnoletnemu pariškemu fantu spremeni življenje. Ne gre toliko za fizične poškodbe kot za nenaden jasen uvid v lastno življenje. Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)


Sreda, 5. junija, ob 17. uri
Monika Žagar: Košček čokolade v pasji dlaki
Slovenska pisateljica, ki je živela v ZDA in tam predavala skandinavistiko, je navdušila že s svojim prvencem, navdihujoč pa je tudi roman Košček čokolade v pasji dlaki. Gre za briljantno analizo posvajanja otrok, ki ga avtorica secira natančno, kompleksno, z različnih vidikov in z veliko mero empatije. Zakonski par iz Kanade – ona je Slovenka –, se odloči za posvojitev štiriletne ruske deklice. Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)

Sreda, 16. oktobra, ob 17. uri
Toni Morrison: Bog pomagaj otroku

Čislana nobelovka v svojih delih glasno protestira proti rasizmu ter zlorabljanju žensk in otrok. Bride je mlada (kot noč črna) lepotica, ki se bliskovito dviguje po lestvici uspešnosti v svetu kozmetične industrije, v zasebnem življenju, kolikor ga sploh ima, pa se bori s travmami iz otroštva. Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)

Sreda, 13. novembra, ob 17.30
Alec S. Patrić: Črna skala, belo mesto

Za prvenec je avstralski pisatelj srbskega rodu 2016 prejel najprestižnejšo avstralsko literarno nagrado Miles Franklin. Zakonca Brakočević sta begunca, nekdanja profesorja na univerzi, ki živita v predmestju Melbourna, kamor sta pobegnila po mučenju in izkušnji vojne v Sarajevu. Pretresljiva zgodba, ki tematizira posledice vojne in posameznikovo iskanje načina, kako živeti naprej. Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)

Sreda, 11. decembra, ob 17.00
Susanna Tamaro: Poslušaj moj glas

Mednarodno priznana italijanska pisateljica v romanu piše o mladi Marti, ki se vrne iz Amerike domov v Trst, kjer jo čaka postarana babica Olga. Skozi specifični »tamarovski« svet mamljivo bogatih metafor, močnih simbolov in ganljive atmosfere, se postoma začnejo razkrivati boleče družinske skrivnosti. Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)

 

Knjižnica Selnica ob Dravi

Hram kulture Arnolda Tovornika, Mariborska cesta 26, 2352 Selnica ob Dravi

Vodja enote: Marjan Rajšp
Telefon: 02/630 07 68
E-pošta: enota.se@mb.sik.si
ODPRTO: pon., sre. 13.00-19.00; pet. 10-15
Poletni urnik (29.6.-29.8.): pon., sre. 13.00-19.00. Več...

Dostop do spleta prek WI-fi.

Opis lokacije...