Pisatelj Sebastijan Pregelj in njegova zbirka knjig Zgodbe s konca kamene dobe

8

april

2021

Tip prireditve: Pogovor

Ciljna skupina: otroci, mladi

PISATELJ SEBASTIJAN PREGELJ IN NJEGOVA ZBIRKA KNJIG ZGODBE S KONCA KAMENE DOBE

V kratkem filmu predstavljamo pisatelja Sebastijana Preglja. Njegova dela so bila večkrat nagrajena, nekaj jih je prevedenih v več tujih jezikov. Zgodbe s konca kamene dobe nas s pustolovščinami dečka Brina in deklice Črne skozi mnoge preizkušnje in spoznanja popeljejo v preteklost, na Ljubljansko barje in potovanje. Doslej je v zbirki izšlo šest knjig in pisatelj pripravlja že sedmo. Vse je z odličnimi ilustracijami opremil Jure Engelsberger, izdala jih je Miš založba in prejele so znak kakovosti Zlata hruška.

Prvi del z naslovom “Deček Brin na domačem kolišču” je v šolskem letu 2020/21 izbran za Cankarejvo priznanje za 4. in 5. razrede osnovne šole. 

Vabimo vas k ogledu posnetka ter k branju zabavnih in napetih pustolovščin, ki nas bodo prestavile v čas pred približno 5.000 leti.

Več o avtorju si lahko preberete tukaj: https://www.sebastijan-pregelj.com/

V okviru festivala mladinske literature Bralnice pod slamnikom smo marca 2021 v Mariborski knjižnici pripravili spletni pogovor s Sebastijanom Pregljem. Usmerjala ga je bibliotekarka Meta Blagšič. S pisateljem so se družili učenci OŠ Angela Besednjaka.