Rotovški bralni klub 2022

29

november

2022

Lokacija: Vetrinjski dvor

Tip prireditve: Bralni klub

Ciljna skupina: odrasli, starejši, ranljive skupine

Rotovški bralni klub 2022

Poglejte, o čem smo se pogovarjali leta 2013, 2014, 201520162017201820192020, 2021

Moderatorka in usmerjevalka naših pogovorov je bila Jasna Mlakar. Dogajalo se je pred Čitalnico v Trgovskem centru City, Ul. Vita Kraigherja 5, Maribor

Seznam knjig, o katerih smo se pogovarjali leta 2022:

  • Torek, 22. februarja 2022, ob 17.30 uri

Nataša Kramberger: Primerljivi hektarji
Splet humorja in bolečine, začinjen s ščepcem norosti – tako nam avtorica prikazuje ukvarjanje z ekološkim kmetijstvom, ko so edina mehanizacija, ki jo premoreš, lastne okončine. A promotorka  povezovanja na prvi pogled nezdružljivega, urbanega in ruralnega, starega in novega, literature in zemlje, glasnica medgeneracijskega sodelovanja in utelešenje slogana »v slogi je moč« je prepričana, da je vredno poskusiti. Prepričala je tudi nas.
Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)

  • Torek, 29. marca, ob 17.30 uri

Muriel Spark: Zlata leta gospodične Jean Brodie
Roman škotske pisateljice nas popelje na prizorišče konservativne dekliške šole, na kateri želi duhove prebuditi samosvoja učiteljica. Spopad z vodstvom šole je neizbežen.
Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)

  • Torek, 31. maja, ob 17.30 uri

Krečič, Jela: Knjiga drugih
Preko knjige, ki potuje od enega potencialnega bralca do drugega, nam slovenska pisateljica in novinarka približa usode ljudi različnih generacij, način življenja in utrip sodobne Ljubljane.
Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)

  • Torek, 27. septembra, ob 17.30

Sebold, Alice: V mojih nebesih
V občutenem in poetično zapisanem romanu ameriške pisateljice spoznamo umorjeno mladoletno dekle, ki se v svojih posebnih nebesih skuša soočiti z lastno smrtjo, hkrati pa bdi nad svojo užaloščeno družino ter opazuje morilca. Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)

  • Torek, 25. oktobra 2022, ob 17.30

Jedrt L. Maležič: Napol morilke
Roman predstavlja odisejado treh generacij žensk, ki se po vzponu fašizma iz rodnega Trsta najprej zatečejo v hrvaško Istro, ko dolga roka političnega nasilja seže tudi tja, pa dalje na sever, v Maribor. Problematiko izseljenstva spremljajo tudi globoke čustvene rane, izvirajoče iz neurejenih medosebnih odnosov.
Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)

  • Torek, 29. novembra 2022, ob 17.30 

Emilie Pine: Pišem sebi
Novembrski bralni klub je bil praznično obarvan, tako zaradi zaključka jubilejne desete sezone kot tudi pričakovanja bližnjega veselega decembra. Leto, v katerem so bile v ospredju ženske avtorice, se je izteklo z irsko pisateljico in njeno zbirko esejev. Emilie Pine črpa iz svoje lastne izkušnje in spregovori o temah, o katerih se v še vedno zelo tradicionalni irski družbi najraje molči. Pogumno in osvobajajoče.
Poglejte, kje si lahko knjigo izposodite (Cobiss)

Vetrinjski dvor

Vetrinjska ulica 30, Maribor

Opis lokacije...