Möderndorfer, Vinko: Romeo in Julija iz sosednje ulice: pesmi in ena tragedija s hollywoodskim koncem

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi
#športajmoinberimo: nacionalni medresorski program za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami
 
Kaj brati, da diši po športu?

Poezija je resnica, zapisana v twitter formatu, a brez deljenja na posamezne pole. Nagrajena pesniška zbirka Vinka Möderndorferja, ilustriral jo je Jure Engelsberger, izkazuje moč poezije. Poezija je resnica, ki nagovarja, pregovarja, premika, izmika, navdihuje in prepušča mladim lastno videnje resnice. Izbrana pesniška zbirka je več kot dobrodošel »pripomoček« pri gradnji mostov za pogovore z mladimi. Naj bodo športniki ali glasbeniki, glavno je, da so mladi, ki iščejo smisel v svojih dejanjih in preizprašujejo resnico okolice. V drugače predelani klasični temi o nesrečni ljubezni nam knjiga ponuja tisto, kar ta trenutek družba najbolj potrebuje: izhodišče za pogovor, kjer bomo slišali in poslušali, kjer bomo govorili in spregovorili, in kjer bomo na koncu morda celo le obmolknili.

»Najlepše so minule ljubezni.

Pustile so sled

in tiho željo,

da bi se vse ponovilo.

Spet in spet.«

Pripravili: dr. Sabina Fras Popović, Center za spodbujanje bralne pismenosti, Mariborska knjižnica, in Nives Markun Puhan, Zavod RS za šolstvo

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.