Riggs, Ransom.: Knjižnica duš : tretji roman v seriji Otok nenavadnih otrok

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V prvem delu trilogije Otok nenavadnih otrok smo spoznali Jacoba Portmana, ki pride iz Amerike na skrivni otok poleg Anglije, na katerem v časovni zanki živijo posebni otroci. S pomočjo starih fotografij avtor zgodbo naredi še bolj zanimivo in napeto. V nadaljevanju, v drugem delu z naslovom Votlo mesto, Jacob s pomočjo imbrinke pomaga otrokom zbežati. Ko jih na koncu tega dela človečnjaki in volteži ugrabijo, se začne podlaga za tretji del - Knjižnico duš.

Jacob skupaj z Emmo Bloom in govorečim psom Addisonom po Londonu išče sledi za ugrabljenimi otroki. Otroka se podata v novo zanko in napeto branje in vsi zapleti, ki sledijo, nas posrkajo v zgodbo.

Spoznata tudi legendo o zanki, v katero so šli posebneži, potem ko so umrli. Tu naj bi bile shranjene v Knjižnici duš, vse duše za prihodnjo rabo drugim posebnežem. Hkrati spoznata brata Duše Selec, ki je imel v svoji hiši dostop do večine zank, a se zaradi pokvarjenega mehanizma, do njih ne da dostopati. Prav Jacob s svojo posebnostjo, da lahko govori z volteži, napravo usposobi in prične se bitka z drugim bratom Caulom, ki je vzrok, da so volteži sploh obstajali.

Z neverjetno domišljijo, ki je podkrepljena z nenavadnimi fotografijami, se zgodba zapleta in odpleta. Kako pa bo Jacob svojim staršem razložil, kje je izginil v Londonu in jih prepričal, da ni nor pa izveste ob koncu trilogije.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.