Revija Otrok in knjiga št. 71

15

maj

2008

Datum: 15.5.2008

E-revija Otrok in knjiga št. 71

V 71. številki revije Otrok in knjiga Marjana Erženičnik Pačnik razmišlja o možnostih vzgojitelja pri spodbujanju razvoja otrokovega interesa za branje, Darja Mazi-Leskovar pa se razpiše o Irski mladinski književnosti in medkulturnem dialogu v zgodovinski prozi. S tradicionalnega srečanja slovenskih mladinskih pisateljev OKO BESEDE 2007 lahko preberete nekaj tem iz simpozija JEZIKOVNO-SLOGOVNE URESNIČITVE TEM SODOBNE SLOVENSKE MLADINSKE KNJIŽEVNOSTI, ki ga je kot zmeraj do sedaj organizirala revija Otrok in knjiga. Avtorji objavljenih simpozijskih referatov so Igor Saksida, Gaja Kos, Dušan Dim, Janja Vidmar in Andrej Rozman Roza. Njihove prispevke in prispevke ostalih referentov pa si lahko v celoti preberete tukaj.

 
Revija Otrok in knjiga je v sodelovanju z Društvom Bralna značka Slovenije organizirala še en simpozij in sicer SIMPOZIJ MED OBČUDOVANJEM IN ZAPOVEDOVANJEM BRANJA, ki se je zgodil v okviru Ljubljanskega knjižnega sejma 2007. Prispevke s tega simpozija so prispevale Meta Grosman, Dragica Haramija in Tilka Jamnik.
 
Ob 70 letnici  priznane teoretičarke slovenske mladinske književnosti Marjane Kobe, so svoja razmišljanja, vtise in videnja o njej napisali Martina Šircelj, Igor Saksida, Tilka Jamnik, Niko Grafenauer,Darja Kramberger in Darka Tancer-Kajnih.
 
Maruša Avguštin nam v tej številki poroča o 45. sejmu knjig za otroke v Bologni in ocenjuje sporočilnost likovne umetnosti ilustratorke Alenke Sottler. Pri ocenah in poročilih pa najdemo še prispevke Mete Grosman, Tanje Pogačar, Janje Vidmar in Anje Štefan.