Repki

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje do 9. leta - CCiljna skupina: otroci
#športajmoinberimo: nacionalni medresorski program za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami
 
Kaj brati, da diši po športu?
 
Kje se lahko srečajo slovenski klasiki kot so npr. France Prešeren, Simon Gregorčič in Oton Zupančič s sodobnimi poeti kot so npr. Dane Zajc, Niko Grafenauer, Andrej Rozman Roza, Peter Svetina in Anja Štefan ter naletijo še na reperja kot je Trkaj? Pri pouku slovenščine? Na proslavi ob kulturnem prazniku? V knjižnici, morda? Lahko pa v beatu, ki ustvari rep, da je flow čisto svoj in prinese rispekt.
Tokrat po športu diši knjiga, ki je naša spremljevalka na poti do poezije, hkrati pa nam lahko z rimami in ritmom pomaga pri športni vadbi ali pri miganju telesa in misli.
 
Repki so Antologija odlične slovenske otroške poezije po izboru dr. Igorja Sakside, ki jo dopolnjujejo iskrivi repi Roka Terkaja in hudomušne ilustracije Igorja Šinkovca. Opremljeni so s QR-kodami, ki vodijo do zvočnih posnetkov, priložen je tudi cede z 12 pesmimi v odličnih izvedbah slovenskih reperjev (Trkaj, Emkej, Pižama, Nipke, Jose, Zlatko), Nece Falk in Ditke. Razdelek Mika me zven jezika prinaša pesmi o jezikovni igri, v Čarovnija poezija se zvrstijo nenavadne živali, rastline in pravljična bitja, Svet dvojine in množine pa prinaša pesmi o družini v vseh njenih razpoloženjskih odtenkih.
 
Knjiga, ki kar prekipeva od pozitivne energije, je primerna za užitek, za pogovor, za potovanja ali pa npr. za glasbeno podlago pri športni vadbi saj je ritem pomemben pri vseh športih!
 
Pripravili: dr. Sabina Fras Popović, Center za spodbujanje bralne pismenosti, Mariborska knjižnica, in Nives Markun Puhan, Zavod RS za šolstvo

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.