Razstava: Revija Otrok in knjiga - 25 let sodelovanja z Očesom besede

15

september

2020

Tip prireditve: Razstava

Ciljna skupina: odrasli

Razstava: Revija Otrok in knjiga - 25 let sodelovanja z Očesom besede

Na razstavi, ki jo je v sodelovanju z uredništvom revije pripravila Slavica Turniški Simionova, so na ogled naslovnice številk revije Otrok in knjiga. V njih so objavljeni prispevki s strokovnih simpozijev, ki jih revija Otrok in knjiga tradicionalno  pripravlja v okviru vsakoletnega literarnega festivala Oko besede,  na katerem se zberejo pisatelji, ki pišejo za otroke in mlade, literarni strokovnjaki, bibliotekarji, književni pedagogi in založniki.

Razstava je na ogled na Rotovškem trgu v Mariboru.

Oko besede 2020, ki ga od leta 2016 pripravlja Društvo za humanistična vprašanja Argo, je bilo jubilejno - petindvajseto. Dogajalo se je v Murski Soboti od 24. - 26. septembra 2020.Simpozij v okviru Očesa besede, 25. 9. je organizirala revija Otrok in knjiga, ki jo izdaja Mariborska knjižnica. Posvečen je bil prevajanju slovenske mladinske književnosti, prispevki pa bodo objavljeni v reviji Otrok in knjiga številka 108.

FESTIVAL OKO BESEDE
Sestajanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede je literarni festival, ki tradicionalno poteka v Murski Soboti, na njem pa se zberejo pisatelji, ki pišejo za otroke in mlade, literarni strokovnjaki, bibliotekarji, književni pedagogi in založniki ter na njem obravnavajo aktualna vprašanja mladinske književnosti ter izmenjujejo medsebojne izkušnje in dognanja. Na srečanju se podeljuje tudi večernica, nagrada za najboljše slovensko mladinsko literarno delo, izšlo v minulem letu.