Razstava: Revija Otrok in knjiga - 25 let sodelovanja z Očesom besede

Na razstavi, ki jo je v sodelovanju z uredništvom revije pripravila Slavica Turniški Simionova, so na ogled naslovnice številk revije Otrok in knjiga. V njih so objavljeni prispevki s strokovnih simpozijev, ki jih revija Otrok in knjiga tradicionalno  pripravlja v okviru vsakoletnega literarnega festivala Oko besedena katerem se zberejo pisatelji, ki pišejo za otroke in mlade, literarni strokovnjaki, bibliotekarji, književni pedagogi in založniki.

Letošnje Oko besede, ki ga od leta 2016 pripravlja Društvo za humanistična vprašanja Argo, je jubilejno - petindvajseto. Dogajalo se bo v Murski Soboti od 24. - 26. septembra 2020.. Simpozij v okviru Očesa besede, 25. 9. organizira revija Otrok in knjiga, ki jo izdaja Mariborska knjižnica. Posvečen bo prevajanju slovenske mladinske književnosti, prispevki pa bodo objavljeni v reviji Otrok in knjiga številka 108.

 

FESTIVAL OKO BESEDE

Sestajanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede je literarni festival, ki tradicionalno poteka v Murski Soboti, na njem pa se zberejo pisatelji, ki pišejo za otroke in mlade, literarni strokovnjaki, bibliotekarji, književni pedagogi in založniki ter na njem obravnavajo aktualna vprašanja mladinske književnosti ter izmenjujejo medsebojne izkušnje in dognanja. Na srečanju se podeljuje tudi večernica, nagrada za najboljše slovensko mladinsko literarno delo, izšlo v minulem letu. 

Komentar

Dragica Haramija
7.9.2020 14:38:34
Hvala za tako pregledno razstavo, saj se prehitro pozabi prehojena pot.
Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.