Pripovedi iz moje knjižnice. Slavnostni zaključek z razglasitvijo prejemnikov nagrad

8

februar

2020

Lokacija: Čitalnica

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: mladi, odrasli, starejši

Slavnostni zaključek z razglasitvijo prejemnikov nagrad

PRIPOVEDI IZ MOJE KNJIŽNICE

Sobota, 8. februarja, ob 11. uri v Čitalnici Rotovž

V sklopu praznovanja 70. rojstnega dneva Mariborske knjižnice je med 1. majem in 30. septembrom 2019 potekal natečaj za najboljšo pripoved z naslovom Pripovedi iz moje knjižnice. Strokovna komisija je med prispelimi zgodbami izbrala najboljše tri. 

Na natečaj je prispelo 18 pripovedi, ki so vse ustrezale razpisnim pogojem. Strokovna komisija, ki jo je imenovala direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak, v sestavi dr. Andreja Erdlen, Jasna Mlakar in mag. Nina Hriberšek Vuk se je po koncu natečaja soočila z zelo težko nalogo izbrati najboljše tri, saj je vsaka zgodba mala mojstrovina in pomemben kamenček v mozaiku naše domoznanske zbirke. Članice komisije so se zedinile, da prejme 3. nagrado zgodba Rimljanka avtorice Juše Knez-Riedl, 2. nagrado zgodba Po stopnicah avtobusa do svobode avtorice Lee Dvoršak in prvo nagrado zgodba Kruh za dušo avtorice Ksenije Šešerko. Komisija se je prav tako odločila podeliti še dve nagradi, in sicer članoma VDC Sožitje Maribor Timoteju Brezniku za pripoved Zgodba iz moje knjižnice ter Adrijani Morovič za zgodbo Ambulanta za knjige.

Vse prispele zgodbe so objavljene na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.

Slavnostna razglasitev nagrajencev in podelitev nagrad se je v zelo prijetnem vzdušju odvila na Prešernov dan, v soboto, 8. februarja 2020, v prostorih čitalnice na Rotovškem trgu v Mariboru. Na ta način smo obeležili tako slovenski kulturni praznik kot tudi 71. rojstni dan Mariborske knjižnice. 

Program je glasbeno popestril harmonikar Danijel Marinič, nagrade je podelila Dragica Turjak, direktorica Mariborske knjižnice. 

Obrazložitve nagrajenih pripovedi...

Čitalnica

Trgovski center City, Ul. Vita Kraigherja 5, Maribor

Vodja enote: Darja Barber
Telefon: 02/235 21 05
E-pošta: enota.vc@mb.sik.si
Odprto (sept. - junij): pon.- pet. 9-19; sob. 8-13
Poletni urnik (26.6.-2.9.): pon.- tor. 13-19; sre.- pet. 9-15; sob. 8-12
Dostop do spleta prek Wi-fi.

Opis lokacije...