PREBOJ (vojni film)

Leto izida: 2019Področje: Slovenski filmiCiljna skupina: odrasli

DVD (86 min)

Režija: Dejan Babosek

Založba: Fivia

Jezik: slovenski, nemški, podnapisi v slovenskem jeziku.

Napovednik: https://www.imdb.com/title/tt11006500/?ref_=nv_sr_srsg_0

Marec 1945. V težki zimi se je na visokogorsko planoto umaknila skupina 500 partizanov, ki jih je v dolinah obkolila SS divizija z 12.000 vojaki. Komandant Franc Sever Franta (Domen Valič) se znajde pred nemogočo nalogo, ko mora iz neprepustnega obroča rešiti svoje borce. Po celodnevni krvavi bitki, se jim je v težkih razmerah uspelo prebiti skozi obroč na svobodo. To je zgodba preživelih herojev. Zgodba filma Preboj je zasnovana po knjigi Past na Menini planini, ki jo je napisal Franc Sever Franta partizanski komandant. V filmu spremljamo sedaj 96 letnega Franto, ki piše spomine in se ob tem spominja tistih težkih dni, ko so se skupaj s soborci znašli v tako nemogočih okoliščinah, sam pa je moral, kot komandant, ki takrat še ni imel polnih 22 let prevzeti odgovornost za njihova življenja. (Vir: fivia.si).

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.