Praznovali smo Teden splošnih knjižnic 2019. Hokejska bralna postava prejela nagrado

22

november

2019

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: mladi, odrasli, starejši

Praznovali smo Teden splošnih knjižnic Slovenije
18. - 22. november 2019

Projekt Mariborske knjižnice Hokejska bralna postava prejel nagrado - Združenje splošnih knjižnic Slovenije je podelilo Mariborski knjižnici nagrado za najboljši projekt slovenskih splošnih knjižnic za uvedbo inovativne storitve za uporabnike. Podelitev je bila na osrednji prireditvi ob tednu splošnih knjižnic, v sredo, 20. novembra 2019 v dvorani Instituta informacijskih znanosti v Mariboru.

Hokejska bralna postava se predstavi. Avtorica posnetka s podelitve: Ajda Samec

Kaj ponujamo splošne knjižnice?


Splošne knjižnice smo že tretje leto zapored praznovale Teden splošnih knjižnic po vsej Sloveniji. Od 18. do 22. novembra 2019 je po vseh knjižnicah potekalo bogato dogajanje za vse generacije pod sloganom Moja knjižnica praznuje. Teden splošnih knjižnic se je razširil iz Dneva splošnih knjižnic, ki ga že od leta 2002 slovenske splošne knjižnice obeležujemo vsako leto, 20. novembra.

Osrednji dogodek se je dogajal v sredo, 20. novembra 2019, na Dan splošnih knjižnic, v Mariboru, v dvorani Instituta informacijskih znanosti, Prešernova ulica 17:
Pozdravni nagovori: Vesna Horžen, predsednica Združenja splošnih knjižnic, Dragica Turjak, direktorica Mariborske knjižnice, Alenka Iskra, podžupanja Mestne občine Maribor, Danilo Rošker, direktor Slovenskega narodnega gledačišča Maribor, Marjan Gujtman, svetovalec za knjižnično dejavnost pri Ministrstvu za kulturo.
Program: Splošne knjižnice blizu ljudem, avtorica: Ajda Samec; Podelitev nagrad za najboljše projekte v splošnih knjižnicah; Knjižnica.si, spletna stran se predstavi. Program sta povezovala: Breda Podbrežnik Vukmir in Matjaž Stibilj.

Nagrado za najboljši projekt za uvedbo inovativne storitve sta prejeli Mariborska knjižnica za projekt Hokejska Bralna postava in Knjižnica dr. Toneta Pretnarja iz Tržiča za projekt Digitalno=realno=normalno.

POSNETEK PRIREDITVE in podelitve

V Mariborski knjižnici smo se Tednu splošnih knjižnic pridružili z dogodki:

  • Sreda, 20. november: Gradovi med Pohorjem, Dravinjo in Dravo
  • Četrtek, 21. november: Mojca Ramšak: zdravje in bolezen na Pohorju. Predstavitev knjige
  • Petek, 22. november: V objemu Pachamame. Potopisno predavanje

V sredo, 20. novembra 2019 smo v vseh enotah Mariborske knjižnice omogočili brezplačen prvi vpis, ki zajema oprostitev plačila članarine za prvo leto vpisa in oprostitev plačila stroškov za prvo izdelavo članske izkaznice.

Poglejte na spodnjih sličicah, kaj vse se dogaja v splošnih knjižnicah. Avtorici animiranih grafik sta Mateja Goršič in Barbara Kobler.