Pravljični večeri za odrasle 2010 v knjižnicah na območju

8

december

2010

Datum: november, december 2010

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: odrasli

V okviru izvajanja dejavnosti na področju osrednjih območnih knjižnic smo Mariborski knjižnici leta 2009 začeli s povezovanjem na področju umetnosti pripovedovanja.

S knjižnicama na našem območju: Knjižnico Lenart in Knjižnico Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica smo tako  pričeli z izvajanjem pravljičnih večerov za odrasle. Ker je projekt izredno lepo uspel, smo s sodelovanjem nadaljevali tudi v letu 2010. Tokrat smo k ciklu pravljičnih večerov za odrasle pritegnili še Splošno knjižnico Slovenske Konjice in Knjižnico Ivana Potrča Ptuj ter tako sodelovanje razširili na širše severovzhodno področje.

Sodelujoči pravljičarji in njihove pravljice:

  • Darinka ČobecDrevo ima srce (Shel Silverstein)– Knjižnica Lenart
  • Renata BrglezSapramišja sreča (Svetlana Makarovič) – Splošna knjižnica Slovenske Konjice
  • Darja Plavčak: Jezernik  (pohorska ljudska) – Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica
  • Liljana KlemenčičO mački, ki je prišla v kočo (zimbabvejska ljudska), Kako je nastala tema (sierraleonska ljudska) – Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
  • Zdenka GajserBotra smrt (prekmurska ljudska), Igor Černe: Čudežni vrt (Pavel Čech) in Robert Kereži: Samorog (Otfried Preussler) – Mariborska knjižnica

Letos smo cikel večerov pričeli 4. novembra v Knjižnici Lenart, 11. novembra je skupina pravljičarjev gostovala v Splošni knjižnici Slovenske Konjice, 16. novembra smo bili na obisku v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica, 2. decembra  v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj, 8. decembra smo letošnji krog pripovedovanj sklenili v Mariborski knjižnici.