Pravljični večer za odrasle. Gadja kraljica v stripu - spletna razstava

torek

25

januar

Lokacija: Vetrinjski dvor

Tip prireditve: Pravljični večer za odrasle

Ciljna skupina: mladi, odrasli, starejši

21. PRAVLJIČNI DAN

21. Pravljični dan tokrat povezuje umetnost pripovedovanja in stripovsko umetnost. Osnovo likovne podobe projekta, ki jo je ustvarila oblikovalka in striparka Saša Kerkoš, predstavlja pripovedka Gadja kraljica. Ta je obenem predloga in navdih za ustvarjanje stripa, v katerem so se preizkusili učenci OŠ Angela Besednjaka iz Maribora. 
Nanj so se otroci začeli pripravljati že v oktobru, ko je Mariborska knjižnica, v razmislekih o stripu in napotkih za delo, virtualno povezala mlade ustvarjalce in zanimivi vsestranski umetnici Sašo Kerkoš in Tanjo Komadina.  

Izdelke otrok predstavljamo na spletni razstavi GADJA KRALJICA V STRIPU.  Vabljeni k ogledu!

Zgodbam iz stripov bomo prisluhnili na PRAVLJIČNEM VEČERU ZA ODRASLE, po daljšem premoru ponovno v živo, v torek, 25. januarja 2022, ob 20. uri. v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska ulica 30. Maribor.
Zgodbe stripov o Gadji kraljici nam bodo pripovedovali: Špela Frlic, Zdenka Gajser, Robert Kereži, Agica Kovše, Rok Kušlan in Tone Obadič.
Pripovedovanje bo pospremila glasba skupine Kontra-Kvartet.

Za obisk dogodka je potrebno izpolnjevati pogoj PCT. Za osebe mlajše od 12. let to pravilo ne velja.

Število obiskovalcev je omejeno, zato vas prosimo, da se na prireditev predhodno prijavite na naslovu: dejavnosti.prireditve.promocijaMK@mb.sik.si. Vaša prijava bo sprejeta po potrditvi preko elektronske pošte.

Dogodek  je del projekta literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Vetrinjski dvor

Vetrinjska ulica 30, Maribor

Opis lokacije...