Pravljični večer za odrasle. Gadja kraljica v stripu - spletna razstava

25

januar

2022

Lokacija: Vetrinjski dvor

Tip prireditve: Pravljični večer za odrasle

Ciljna skupina: mladi, odrasli, starejši

21. PRAVLJIČNI DAN

Spletna razstava GADJA KRALJICA V STRIPU

21. Pravljični dan je povezal umetnost pripovedovanja in stripovsko umetnost. Osnovo likovne podobe projekta, ki jo je ustvarila oblikovalka in striparka Saša Kerkoš, predstavlja pripovedka Gadja kraljica. Ta je bila obenem predloga in navdih za ustvarjanje stripa, v katerem so se preizkusili učenci OŠ Angela Besednjaka iz Maribora. 
Nanj so se otroci začeli pripravljati že v oktobru 2021, ko je Mariborska knjižnica, v razmislekih o stripu in napotkih za delo, virtualno povezala mlade ustvarjalce in zanimivi vsestranski umetnici Sašo Kerkoš in Tanjo Komadina.  Izdelke otrok predstavljamo na spletni razstavi GADJA KRALJICA V STRIPU.  Vabljeni k ogledu!

Zgodbam iz stripov smo prisluhnili na PRAVLJIČNEM VEČERU ZA ODRASLE, po daljšem premoru ponovno v živo, v torek, 25. januarja 2022, ob 20. uri. v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska ulica 30. Maribor. Zgodbe stripov o Gadji kraljici so nam pripovedovali: Špela Frlic, Zdenka Gajser, Robert Kereži, Agica Kovše in Tone Obadič. Pripovedovanje je pospremila glasba skupine Kontra-Kvartet.

 

Dogodek je bil del projekta literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Vetrinjski dvor

Vetrinjska ulica 30, Maribor

Opis lokacije...