Pravljični dan s pravljično šolo 2015

18

november

2015

Datum: 18. novembra 2005, 9.00-21.00

Lokacija: Svečana dvorana Rotovž

Tip prireditve: Pravljični dan s šolo

Ciljna skupina: otroci, odrasli

Mariborska knjižnica je organizirala že petnajsti Pravljični dan, ki je bil tokrat položen v pravljice o gradovih in grajske zgodbe. Sestavljen je bil iz dveh pripovedovalskih dogodkov in pravljične šole, ki je bila usmerjena k pridobivanju teoretičnih in praktičnih znanj. Pravljični dan smo posvetili Dnevu splošnih knjižnic Slovenije, 20. novembra 2015.

 

Sreda, 18. novembra 2015

Program:

Pravljično jutro za otroke
9.00 - 10.00
Pripovedovali so: Lea Hedl, Andreja Erdlen, Agica Kovše
Glasbena spremljava duo Najoua - Ana Kravanja, Samo Kutin

Pravljični večer za odrasle
20.00
Pripovedovali so: Ciril Horjak, Agica Kovše, Tatjana Mavrič, Tone Obadič, Milivoj Miki Roš, Ivanka Učakar
Glasba duo Najoua

Pravljična šola
10.30 - 19.00

Vodili so jo: Milena Antonić - višja konservatorska sodelavka in varuhinja kulturne dediščine, Andreja Borin - višja kustosinja, pesnica in ilustratorka, Andrej Gulič - zgodovinar in raziskovalec kulturne dediščine, Agica Kovše - pripovedovalka in višja knjižničarka, Ana Kravanja, Samo Kutin - duo Najoua. Po spremljajoči razstavi Enkrat je bil en grad je udeležence popeljala Agica Kovše.
Pravljična šola je bila namenjena raziskovanju gradov južnega Pohorja, na katere danes spominjajo predvsem razvaline in pripovedi, ohranjene v ljudskem izročilu. Usmerjena je bila k pridobivanju teoretičnih in praktičnih znanj, ki so se jim bližali iz različnih zornih kotov: pripovedovanja, priprave razstav, kulturne dediščine, glasbene in likovne umestitve.

Projekt smo uresničili s podporo
Javne agencije za knjigo RS.