Pravljični dan s pravljično šolo 2014

24

november

2014

Lokacija: Svečana dvorana Rotovž

Tip prireditve: Pravljični dan s šolo

Ciljna skupina: otroci, mladi, odrasli

Mariborska knjižnica je novembra 2014 organizirala že štirinajsti Pravljični dan. V Pravljični šoli, ki je potekala v angleškem jeziku, smo se dotaknili nekaterih osnovnih elementov pripovedovanja, načinov izbora pravljice ter oblikovanja lastnega pripovedovalskega nastopa.

Program

  • Pravljična dopoldneva za mladostnike. V ponedeljek, 24. in torek, 25. novembra 2014, 9.00 – 10.00, Svečana dvorana na Rotovškem trgu 1. Pripovedoval je Jerker Fahlström (v angleškem jeziku).
  • Pravljična šola. V ponedeljek, 24. in torek, 25. novembra 2014, 10.15 - 17.00, Svečana dvorana na Rotovškem trgu. Pripovedovalska delavnica, vodil Jerker Fahlström (v angleškem jeziku).
  • Pravljični večer za odrasle. V ponedeljek, 24. novembra 2014, ob 19.00, Večnamenska dvorana, Rotovški trg 2. Pripovedovali so Jerker Fahlström (v angleškem jeziku), Ana Duša, Andreja Erdlen, Agica Kovše. Glasba: Orkestrada.
     

Jerker Fahlström je umetniški vodja projektov, režiser in igralec z mnogimi leti izkušenj, tako na odru, kot v filmih ter na radiu in televiziji. V polju gledališke in filmske umetnosti je ustvaril številne opazne vloge za otroke in za odrasle in z njimi močno zaznamoval švedski prostor in tujino. Odigral je 22 televizijskih in filmskih vlog, režiral 13 in uprizoril 10 gledaliških predstav, organiziral in sodeloval je na mednarodnih festivalih in dogodkih. Jerker Fahlström je tudi navdušen pripovedovalec zgodb o bogovih, junakih in čisto navadnih ljudeh. S pripovedovanjem je prepotoval svet. Naš gost je v dvodnevni Pravljični šoli z nami delil svoje bogate pripovedovalske izkušnje. Več informacij lahko najdete na strani http://www.imdb.com/.

V sklopu Pravljičnega dne s pravljično šolo so pripovedovalci Jerker Fahlström, Andreja Erdlen in Agica Kovše obiskali tudi Knjižnico Velenje (26. novembra), Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota (27. novembra) in Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto (28. novembra).

Projekt smo uresničili s finančno podporo Javne agencije za knjigo RS.