e-KNJIGA: Pravice otrok. Varno in srečno otroštvo

Leto izida: 2018Področje: Strokovno gradivo za odrasleCiljna skupina: odrasli

e-KNJIGA:
Pravice otrok. Varno in srečno otroštvo.

E-knjiga na temo otrokovih pravic je nastala v okviru projekta »mala KNJIGA – VELIKA vsebina«. V letu 2017 jo je prijavila prijavila Zveza Slovenska unija pacientov v okviru  javnega razpisa za sofinanciranje neprofitnih programov za krepitev zdravja prebivalstva na območju MOM, ki spodbujajo procese promocije, varovanja, krepitve, izobraževanja in ohranjanja zdravja celotne populacije in niso financirani kot redna dejavnost javnih služb na področju zdravstva. Cilji projekta »mala KNJIGA – VELIKA vsebina« so v širšem smislu osveščanje otrok, mladine in staršev ter starih staršev o pomenu zdravja, v ožjem smislu pa povečati zavedanje/vedenje javnosti o otrokovih pravicah ter spodbujati poznavanje pravic in dolžnosti pacientov skladno z Zakonom o pacientovih pravicah. Nastala e-Knjiga, katere rdeča nit je Konvencija o otrokovih pravicah, je plod sodelovanja različnih družbeno odgovornih deležnikov, ki so s svojim marljivim, strokovnim in inovativnim delom omogočili nastanek publikacije na 126 straneh, ki jih krasijo tudi likovna dela nekaj čez sto otrok, ki so se z mentorji odzvali na povabilo vodje projekta Otrokom prijazno UNICEF-ovo mesto Maribor, Boruta Ambrožiča ter Umetnostne galerije Maribor, Pedagoške fakultete Maribor in Mestne občina Maribor. Likovna dela si je bilo moč  ogledati na razstavi v Malem razstavišču Pedagoške fakultete Maribor. Naš projekt raste in se razvija naprej. Redna profesorica Anka Krašna s Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru je na povabilo organizatorjev »8th Toyama International Contemporary Art Exhibition – Message from Toyama« dogodek obogatila in popeljala s seboj izbor likovnih del otrok v starostnem obdobju med 7 – 9 let. E-knjiga »mala KNJIGA – VELIKA vsebina« je bila uvrščena tudi v letošnji program Slovenski dnevi knjige v Mariboru. Likovna dela, ki so del projekta »mala KNJIGA – VELIKA vsebina« so bila predstavljena tudi v razstavišču Karlinia  v prostorih JSKD Maribor v mesecu juniju 2018.  Projekt je prijavljen tudi na razpis Štajerske gospodarske zbornice za zbiranje prijav za podelitev priznanj inovacijam v podravski regiji za leto 2018. Pot projekta je lahko neskončna…«

Idejni vodja in koordinator projekta Borut Ambrožič    

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.