Poslovanje knjižnice

NUJNA OBVESTILA:

  • Sporočamo vam, da od ponedeljka, 24. 1. 2022  Osrednja knjižnica Rotovž, Čitalnica in Pionirska knjižnica Rotovž do nadaljnjega poslujejo po skrajšanem delovnem času: pon. – pet.: 9 - 16; sob. 8 - 13. Gradivo, izposojeno v katerikoli teh enot, lahko vrnete v knjigomat, ki se nahaja v pritličju Trgovskega centra City ali v katerikoli drugi enoti Mariborske knjižnice. 
  • V vseh enotah Mariborske knjižnice je onemogočena uporaba čitalniških mest in računalnikov. 

Spoštovani obiskovalci knjižnice!

Skladno z odlokom Vlade RS je za obisk knjižnice in uporabo njenih storitev potrebno izpolnjevanje pogoja PCT, razen za mlade do 12. leta. Vstop je možen samo z dokazilom. Če pogoja ne izpolnjujete, lahko za prevzem gradiva pooblastite osebo, ki ga izpolnjuje. Omogočamo tudi dostavo gradiva po pošti. 
Prosimo, da v prostoru knjižnice upoštevate navedene pogojeobvezno nošenje zaščitnih mask, razkuževanje rok in varnostno razdaljo.

Ponujamo vam tudi:

1. VRAČANJE GRADIVA v katerikoli enoti Mariborske knjižnice. Storitev je plačljiva in se obračuna v višini 0,30 evra na enoto vrnjenega gradiva. Več o tem...

2. PODALJŠANJE roka izposojenega gradiva in REZERVACIJE gradiva v okolju Cobiss+/Moja knjižnica ali mCobiss ali pokličete v enoto knjižnice. POZOR: Rok izposojenega gradiva lahko podaljšate 2 krat.

3. PORAVNAVO terjatev prek spleta ali na TRR Mariborske knjižnice SI56 0127 0603 0372 772 pri UJP Slovenska Bistrica, z navedbo namena  in referenco - št. izkaznice. 

4IZPOSOJA GRADIVA PO POŠTI

5. MEDKNJIŽNIČNA IZPOSOJA

6. ELEKTRONSKE STORITVE (izposoja e-knjig Biblos, zgodbe na Kamri, arhiv Večera...) in SPLETNI VPIS, SPLETNO PODALJŠANJE ČLANSTVA, SPLETNO PLAČEVANJE.

7. Telefonska podpora uporabnikom v vseh enotah pri naročanju gradiva, podaljšanju rokov izposoje, uporabi elektronskih virov in storitev. Odgovarjamo na elektronska sporočila, posredovana na e-naslove enot.
 

8. VELJAVNA DOKAZILA o izpolnjevanju PCT
Pogoj PCT se preverja na osnovi verodostojnih dokazil, ki so lahko v elektronski obliki ali na papirju. Iz potrdila morata biti razvidna identiteta in datum cepljenja oziroma testiranja.

P(rebolelost)
Veljavno dokazilo je pozitiven rezultat PCR testa, ki je star najmanj 10 in največ 180 dni.

C(epljenje) proti COVID 19: 
Veljavno dokazilo je

  • potrdilo s QR kodo ali brez v pisni ali digitalni obliki (lahko poslikano z mobilnim telefonom)
  • cepilni kartonček

T(estiranje):
Veljavno dokazilo je:

  • potrdilo o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur, ali                                       
  • potrdilo o negativnem rezultatu hitrega antigenskega testa (HAG), ni starejši od 48 ur

Potrdilo je lahko predloženo kot slika na mobilnem telefonu, če so razvidni bistveni podatki.

Samotestiranja, ki jih posamezniki izvajajo v službenih okoljih ne veljajo kot PCT pogoj izven tega okolja.

SMS-sporočilo o negativnem testu ne zadostuje, ker na SMS ni razvidna identiteta osebe, za katero je bilo opravljeno testiranje.