Poslovanje knjižnice v prilagojenih razmerah

Spoštovani!

Enote knjižnice so odprte, po odloku Vlade RS, z dne 21. 1. 2021, ponujamo pultni sistem izposoje, v prostore knjižnice lahko vstopate posamično.

Poslovanje je prilagojeno epidemiološkim razmeram, zato vas prosimo, da:

  • predhodno naročite gradivo, ki si ga želite izposoditi z uporabo spodaj opisanih orodij,
  • v knjižnico do pulta za izposojo vstopate posamično,
  • ob čakanju na vstop upoštevate varnostno razdaljo in nosite zaščitno masko. 
  • Gibanje po prostoru in samostojno iskanja gradiva ni mogoče.
  • Branje v Čitalnici ni možno. Vse časopise si lahko izposodite na dom

PONUJAMO VAM:

1. PREVZEM predhodno naročenega gradiva na pultih za izposojo.
Za naročilo gradiva lahko uporabite orodja:

2. VRAČANJE GRADIVA pri pultih v katerikoli enoti Mariborske knjižnice in na bibliobusu, ne glede na to, kje ste si ga izposodili. Izposojeno gradivo lahko vrnete tudi po pošti na naslov Mariborska knjižnica, Rotovški trg 2, Maribor. Stroške poštnine krije član.
Pred vhodom v  Knjižnico Rotovž imamo tudi pomočnika, zbiralnik za vrnjeno gradivo. Čaka vas - vedno sončne volje 🙂 in sprejema gradivo, ki ga želite vrniti. Tudi izven delovnega časa knjižnice. V tem primeru bo gradivo razdolženo naslednji dan. 

3. PODALJŠANJE roka izposojenega gradiva v okolju Cobiss+/Moja knjižnica ali mCobiss ali pokličete v enoto knjižnice. POZOR: Rok izposojenega gradiva lahko podaljšate 2 krat.

4. PORAVNAVA terjatev v knjižnici. Spodbujamo pa vas, da to storite prek spleta ali na TRR Mariborske knjižnice SI56 0127 0603 0372 772 pri UJP Slovenska Bistrica, z navedbo namena  in referenco - št. izkaznice.  1. marca 2021 smo ponovno uvedli zamudnine in opomine. Več... 

5. IZPOSOJA GRADIVA PO POŠTI

6. MEDKNJIŽNIČNA IZPOSOJA

7. ELEKTRONSKE STORITVE (izposoja e-knjig Biblos, zgodbe na Kamri, arhiv Večera...) in SPLETNI VPIS

8. Telefonska podpora uporabnikom v vseh enotah pri naročanju gradiva, podaljšanju rokov izposoje, uporabi elektronskih virov in storitev. Odgovarjamo na elektronska sporočila, posredovana na e-naslove enot.