Pivka, Jurij: Umazan konec zime

Leto izida: 2020Področje: Romani in kratka prozaCiljna skupina: odrasli, starejši

Jurij Pivka nas popelje na knjižno popotovanje z junakom Maxom. V prvi osebi nas junak vodi skozi svoje življenje od trenutka, ko ga žena  Klara postavi pred dejstvo, da potrebuje čas zase in se bo odselila, pa vse do otroških in mladostniških izkušenj, ki so ga zaznamovale, še posebej pa izstopa potovanje v Ande ob koncu študija.

Max je izjemno prilagodljiv fant, ki se trudi, da bi vedno vse naredil prav, pa ga kljub temu življenjska pot pripelje na križišče, ko ne ve več kako naprej. Ker se je Klara odmaknila, je prisiljen soočiti se sam s seboj in svojimi željami. V službi da odpoved in se za mesec dni odpravi v Istro, kjer spozna Miriam, ki ga vsakič znova s pravimi besedami zadene tja, kjer najbolj boli.

Knjiga ponuja izjemno prijetno branje, kjer je v ospredju spoznavanje samega sebe, poglabljanje v otroštvo in medčloveške odnose, ki nas zaznamujejo. Bo Maxu uspelo preseči lastne omejitve in zaživeti na novo? Vabljeni na bralno popotovanje.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.