Palomas, Alejandro: Sin

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Glavni junak, deček Guillem, bi v življenju rad postal Mary Poppins. Ko to svojo željo razkrije učiteljici Sònii se pri njej prižge alarm in najprej se obrne na dečkovega očeta, nato pa se pogovori še s šolsko psihologinjo in jo prosi, naj dečka spremlja.

Guillem je poseben otrok, ki je od ločitve staršev še bolj nepriljubljen med sošolci in živi v svojem na videz srečnem svetu. Skozi pogovor s psihologinjo spoznamo dečka, ki je nadvse tenkočuten in občutljiv na dogajanje okrog sebe. Hkrati pa spoznamo, da ga odtujenost in iskanje topline pri sočloveku izjemno zaznamuje. Edina njegova prijateljica je Nàzia in z njo naj bi Guillem nastopil na zaključni prireditvi, ampak skozi zgodbo ugotovimo, da tudi ona nima lepega otroštva, temveč je pred njo zelo težka preizkušnja.

Čudovita zgodba, ki vam bo v oči priklicala tudi kakšno solzo, predvsem pa tako mlade, kot ostale bralce prisilila k razmišljanju o življenju in medčloveških odnosih.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.