Otvoritev prenovljenih prostorov Pionirske knjižnice Nova vas in razstave najlepših izraelskih ilustracij

13

september

2010

Lokacija: Pionirska knjižnica Nova vas

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: otroci, mladi, odrasli

13. september 2010

Po dobrih dveh mesecih zaprtja, zaradi obnovitvenih del, smo 13. septembra 2010 svečano odprli Pionirsko knjižnico Nova vas, ki je ob novih barvah in opremi zaživela še s potujočo razstava plakatov in slikanic. Ilustracije petnajstih vodilnih izraelskih ilustratorjev otroških knjig, ki so prepotovale že dobršen del sveta, so tako v dveh izmed naših enot (Pionirska knjižnica Nova vas in  knjižnica Nova vas ) našle novo začasno domovanje.

Razstavo, ki je bila med drugim predstavljena v izraelskem paviljonu in na mednarodnih knjižnih sejmih v Buenos Airesu, Ženevi in Bologni ter ob različnih literarnih dogodkih v Evropi, Aziji in Južni Ameriki, smo pripravili v sodelovanju z Izraelskim veleposlaništvom na Dunaju.

Na otvoritvi so nas ob direktorici Mariborske knjižnice Dragici Turjak, s svojo navzočnostjo, nagovorom ter željami za uspešno prihodnost počastili še župan Mestne občine Maribor gospod Franc Kangler in podžupan Milan Mikl, asistentka za kulturo na Izraelskem veleposlaništvu na Dunaju Teja Lokar ter sekretarka Ministrstva za kulturo Tatjana Likar. Tradicionalne zvoke judovske glasbe so nam prinesli fantje iz glasbene skupine Keel Klezmer Band, za kulturno izobraževalni del pa so poskrbeli knjižničar Klemen Brvar ter pravljičarja Agica Kovše in Robert Kereži.

Prenovo knjižnice Nova vas in slavnostno otvoritev so nam omogočili:

      

                     

                                       IZRAELSKO VELEPOSLANIŠTVO

Pionirska knjižnica Nova vas

Cesta proletarskih brigad 63/a, Maribor

Vodja enote: Aleš Žigart
Telefon: 02/330 47 25
E-pošta: enota.np@mb.sik.si
POLETNI URNIK (29.6.-29.8.): pon., tor. 14.00-19.00; sre., čet., pet. 9.00-14.00; sob. 8.00-12.00. Več...
Odprto: pon. - pet. 9.00-19.00; sob. 8.00-13.00

Opis lokacije...