Obiski knjižnic, vodstva, informacijsko opismenjevanje

  • Obiski knjižnic 

Čez vse leto vabimo skupine otrok iz vrtcev in šol na vodstva, kjer vam predstavimo knjižnico in njene dejavnosti, druženje pa lahko zaokrožimo s pravljico ali odstiranjem računalniških in informacijskih znanj.

  • Informacijsko opismenjevanje

 Te zanima, kako si v knjižnici samostojno poiščeš vse, kar potrebuješ za referat ali svoje raziskovanje sveta? Na obisku s skupino boš spoznaval, kako je postavljeno knjižnično gradivo in kako zabavna je lahko univerzalna decimalna klasifikacija. Knjige boš iskal na policah in s pomočjo računalnika. Odkrival boš zanimive spletne strani in poiskal na njih kaj vznemirljivega. Pa tudi kakšno knjigo boš vzel v roke in si iz nje izpisal, kar potrebuješ za navajanje virov. Več o informacijskem opismenjevanju.

  • Dopoldnevi v knjižnici

Kadar z razredom iščete nove vsebine, morda za kulturni dan ali kar tako – zakaj se ne bi oglasili v Pionirski knjižnici Rotovž? Ob izvrstnem pripovedovanju zgodb vas popeljemo v svet mladinske književnosti še malo drugače ali pa se skupaj sprehodimo po drugih pokrajinah človeške ustvarjalnosti. V razpiranju ustvarjalne domišljije se lahko v naši družbi preizkusite tudi sami. Spoznali boste prostore, v katerih vas gostimo, seznanili vas bomo z delovanjem Mariborske knjižnice, ob reševanju nalog boste spoznavali iskanje gradiva z računalnikom, brskanje po knjižnih policah in spletnih straneh, skozi literarna besedila pa se vam bo odprl še svet konkretnih knjig. Dopoldne v knjižnici lahko zaključimo tudi z obiskom popravljalnice knjig.