Obiski knjižnic, vodstva, informacijsko opismenjevanje

NUJNO OBVESTILO

SKUPINE IZ VRTCEV IN ŠOL PONOVNO VABIMO V KNJIŽNICO

Vabimo zaključene skupine otrok iz vrtcev in šol, da ponovno obiščete naše knjižnice. Veseli bomo vašega obiska, saj verjamemo, da je druženje v knjižnici za mladega bralca in za njegovo samostojnost neprecenljivo. Lahko se dogovorimo, da si v trenutni situaciji pomagamo in iščemo možnosti izvedbe bibliopedagoških vsebin tudi v vrtcu ali šoli.

Za podrobnosti se obrnite na knjižnico, s katero običajno sodelujete, ali na Službo za mlade bralce (prireditve.mladi@mb.sik.si, 02 23 52 116).

Za varen in prijeten obisk v knjižnici skrbimo z upoštevanjem preventivnih ukrepov in priporočil NIJZ.

Vabimo vas, da prisluhnete posnetkom pravljic, ki jih pripovedujejo pravljičarke in pravljičar Mariborske knjižnice. Posneli smo jih v sodelovanju z RTV Slovenija, Radiem Maribor.
Povezava do posnetkov...

---------------------------------------------------

  • Obiski knjižnic 

Čez vse leto vabimo skupine otrok iz vrtcev in šol na vodstva, kjer vam predstavimo knjižnico in njene dejavnosti, druženje pa lahko zaokrožimo s pravljico ali odstiranjem računalniških in informacijskih znanj.

  • Informacijsko opismenjevanje

 Te zanima, kako si v knjižnici samostojno poiščeš vse, kar potrebuješ za referat ali svoje raziskovanje sveta? Na obisku s skupino boš spoznaval, kako je postavljeno knjižnično gradivo in kako zabavna je lahko univerzalna decimalna klasifikacija. Knjige boš iskal na policah in s pomočjo računalnika. Odkrival boš zanimive spletne strani in poiskal na njih kaj vznemirljivega. Pa tudi kakšno knjigo boš vzel v roke in si iz nje izpisal, kar potrebuješ za navajanje virov. Več o informacijskem opismenjevanju.

  • Dopoldnevi v knjižnici

Kadar z razredom iščete nove vsebine, morda za kulturni dan ali kar tako – zakaj se ne bi oglasili v Pionirski knjižnici Rotovž? Ob izvrstnem pripovedovanju zgodb vas popeljemo v svet mladinske književnosti še malo drugače ali pa se skupaj sprehodimo po drugih pokrajinah človeške ustvarjalnosti. V razpiranju ustvarjalne domišljije se lahko v naši družbi preizkusite tudi sami. Spoznali boste prostore, v katerih vas gostimo, seznanili vas bomo z delovanjem Mariborske knjižnice, ob reševanju nalog boste spoznavali iskanje gradiva z računalnikom, brskanje po knjižnih policah in spletnih straneh, skozi literarna besedila pa se vam bo odprl še svet konkretnih knjig. Dopoldne v knjižnici lahko zaključimo tudi z obiskom popravljalnice knjig.