Hartman, Maja: Osreči to knjigo

Leto izida: 2021Področje: Strokovno gradivo za otrokeCiljna skupina: otroci, mladi, odrasli
#športajmoinberimo: nacionalni medresorski program za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami
 
Kaj brati, da diši po športu?

Čustva igrajo pomembno vlogo pri doživljanju sebe in sveta okrog nas. Maja Hartman, specializantka integrativne psihoterapije otrok, je oblikovala knjižico kot neke vrste delovni zvezek, v katerem nas uči prisluhniti sebi, ustvariti oz. usmeriti pozornost na pozitivne občutke, preusmeriti trenutno občutenje v smer občutka samozavesti, poguma, varnosti, svobode.

»Spomni se nekoga, ki ti gre blazno na živce. Sedaj pa, četudi se ti zdi to najtežja stvar na svetu, najdi tri stvari, ki so ti na tej osebi všeč.«

»'Če smo imeli z nekom slabo izkušnjo, še ne pomeni, da je slab človek. Lahko je imel slab dan, lahko se mu je zgodilo kaj slabega in ni znal drugače ravnati.  Zato je prav, da poskusimo pri ljudeh poiskati tudi pozitivne stvari. To bo vplivalo tudi na izboljšanje našega počutja. In ne samo to. Iskanje pozitivnih lastnosti pri drugih bo pomagalo okrepiti tudi naše pozitivne lastnosti.«

Ilustracije Daše Simčič dajo knjigi, v kateri lahko tudi sami rišemo in pišemo, spodbudno toplino in čarobnost.

Pripravile: dr. Andreja Erdlen, Center za spodbujanje bralne pismenosti, Mariborska knjižnica v sodelovanju z Nives Markun Puhan in Polono Klopčič, Zavod RS za šolstvo.

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.